Hamréns bryderi - landslagsmålvakterna får inte spela

Svenskkollen (Herr)

Svenskkollen med Hamréns målvaktshuvudvärk där Isaksson, Olsen, Nordfeldt och Dahlin alla är bänkade, utanför truppen eller skadade.
Och, svenskmål i Ryssland, Turkiet, Frankrike, Schweiz, Grekland och Holland.

- HERRAR -

AZERBAIJAN
Samuel Armenteros, Qarabag - 8/4
Utanför truppen i helgens 3-0-seger mot Kapaz. Qarabag leder ligan med nio poäng.

Ricardinho, Qabala FK – 2/0
Har äntligen börjat spela ligamatcher. I helgen gjorde den förre MFF-försvararen sin andra startmatch i ligan och då blev det 2-2 mot Sumqayit. Qabala har tappat och är nio poäng efter ettan Qarabag.

BELGIEN
Erik Johansson, Gent 8/0
Utanför truppen när Gent besegrade Westerlo med 5-0. Har bara startat i sex av lagets 16 ligamatcher. Senaste gången han var i startelvan var den 24 oktober. Gent leder ligan.

Erdin Demir, Waasland-Beveren – 16/0

Spelade hela matchen som vänsterback när det blev 2-1 mot Sint-Truiden. Demir har spelat 90 minuter i lagets samtliga 16 matcher. Waasland-Beveren är tia i ligan.

CYPERN
Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta – 11/2
Tung seger i helgen när ettan APOEL besegrades med 2-0 på bortaplan. Holgersson spelade hela matchenoch Famagusta är trea i ligan, bara två poäng efter APOEL.

Maic Sema, AEL Limassol FC – 8/0
Spelade hela matchen när AEL förlorade med 0-2 mot Nea Salamis. AEL har det tungt i ligan och är fyra från slutet, på samma poäng som de två lagen bakom.

DANMARK
Karl-Johan Johnsson, Randers FC – 16/0
Släppte in tre mål när Randers förlorade med 2-3 mot Ålborg. Tungt då det avgörande målet kom i 97:e minuten. Randers är sexa i ligan.

Joel Allansson, Randers FC –3/0
Gjorde första matchen från start sedan i juni förra säsongen. Spelade på det centrala mittfältet när Randers föll med 2-3 mot Ålborg. Blev utbytt efter 80 minuter, direkt efter Ålborgs 2-2-kvittering.

Mikael Ishak, Randers FC – 13/4
Spelade hela matchen men lämnade planen mållös när det blev förlust mot Ålborg. Fyra mål har det blivit i år.

Viktor Lundberg, Randers FC – 14/7
Var utanför truppen.

Johan Dahlin, FC Midtjylland – 4/0
Är skadad och var därför inte med i truppen.

Petter Andersson, FC Midtjylland – 4/0

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland – 12/1
Gjorde 90 minuter på mittfältet när det blev 1-1 mot Odense. Om det hade blivit seger hade laget gått upp i serieledning.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn – 16/1
Vänsterback i 0-0-matchen mot Viborg. Det var lagets andra raka 0-0-match. Augustinsson har spelat 90 minuter i alla säsongens 16 matcher. FCK toppar ligan.

Per Nilsson, FC Köpenhamn – 4/0
Gjorde comeback efter skada, startade och spelade 64 minuter i 0-0-mötet med Viborg.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn – 8/0
Utanför truppen efter skadan i landslaget.

Rasmus Jönsson, Ålborg BK – 16/2
Började på bänken men hoppade in efter 79 minuter och var på planen när Ålborg avgjorde mot Randers i den 97:e minuten. Matchen slutade 3-2. Ålborg är trea i ligan.

Andreas Blomqvist, Ålborg BK – 0/0
Utanför truppen igen.

Johan Elmander, Bröndby IF – 15/5
Hoppade in efter 58 minuter när Bröndby ledde med 1-0 mot Århus, men matchen slutade 1-1 och laget är nu trea i ligan.

Johan Larsson, Bröndby IF – 16/1
Spelade som vanligt hela matchen som högerback. Den före detta Elfsborgsbacken har spelat samtliga minuter för Bröndby som ligger trea i ligan.

Magnus Eriksson, Bröndby IF – 14/1
Startade för första gången på över en månad. Fick 90 minuter i 1-1-matchen mot Århus.

David Moberg Karlsson, FC Nordsjälland – 8/0

Comeback efter skada och hoppade in efter 79 minuter i 1-2-förlusten mot Sönderjyske.

Robin Söder, Esbjerg fB – 9/4
Startade när ligans två sämsta lag möttes och det blev 4-4 mot jumbon Hobro. Esbjerg låg under med 0-3 när Söder satte 1-3. Blev utbytt efter 66 minuter när det stod 2-4.  Efter 16 omgångar har det blivit åtta starter för Söder och han har blivit utbytt i fyra.

Michael Almebäck, Esbjerg fB – 12/0
Spelade hela matchen som mittback när det blev 4-4 mot Hobro.

ENGLAND
Sebastian Larsson, Sunderland – 11/0
Fick äntligen starta och då besegrade Sunderland Crystal Palace med 1-0. Det var Larssons fjärde match från start den här säsongen. Blev utbytt i den 60:e minuten när det stod 0-0.

Ola Toivonen, Sunderland - 7/0
Fast på bänken när Sunderland besegrade Crystal Palace med 1-0..

Jonas Olsson, West Bromwich – 7/0
Spelade hela matchen när WBA tog en fin 2-1-seger mot Arsenal. Efter 13 omgångar har Olsson gjort fem starter. Laget är tolva i ligan.

Martin Olsson, Norwich - 6/0
Spelade hela matchen när det blev 0-1 mot Chelsea på bortaplan. Norwich är på 16:e plats i ligan.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea - 0/0
Landslagsmålvakten fortfarande utan speltid i sin nya klubb efter flytten från Holland.

Joel Ekstrand, Watford FC – 0/0
Fortfarande knäskadad och var inte med i Watfords trupp.

Alexander Kacaniklic, Fulham FC – 8/2
Utanför truppen i 1-1-mötet med MK Dons. Senaste startmatchen för Kacaniklic var den 22 augusti.

Marcus Olsson, Blackburn Rovers – 12/0
Given som vänsterback i Blackburn. Spelade hela matchen när det blev 2-1 mot Preston. Blackburn är på 13:e plats i ligan.

Daniel Örlund, HJK – 20/0
HJK slutade trea i ligan och Örlund har meddelat att han lämnar HJK.

FRANKRIKE
Niklas Hult, SC Nice – 3/0
Startade som vänsterytter när det blev en fin 3-0-seger mot Lyon. Blev utbytt efter 79 minuter. Nice är fyra i ligan.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux – 5/0
Är helt ute i kylan och var återigen utanför truppen när det blev 2-2 mot Rennes. Har inte fått spela på snart två månader och är i stället nerskickad i reservlaget som spelar i division fyra. Bordeaux har spelat 14 matcher, Kiese Thelin har startat i två av dem och blivit utbytt båda gångerna.

Zlatan Ibrahimovic, PSG – 9/9
Spelade hela matchen och gjorde en assist när det blev 2-1 mot Lorient. Paris leder ligan med 13 poäng före Lyon.

GREKLAND
Robin Olsen, Paok – 7/0
Ännu en landslagsmålvakt utan speltid. Olsen inledde säsongen som förstemålvakt men har inte spelat sedan 18 oktober. Paok är sexa i ligan.

Jimmy Durmaz, Olympiakos – 9/4
Inställd match mot Panathinaikos. Olympiakos leder ligan med åtta poäng före Panathinaikos.

Marcus Berg, Panathinaikos – 10/3
Inställd match mot Olympiakos.

Jakob Johansson, AEK Athen – 11/1
Spelade hela matchen och satte 1-0-målet mot Panthtrakikos som är sist i ligan. Johansson har spelat samtliga minuter för sitt lag som är fyra i ligan.

HOLLAND
Sam Larsson, Heerenveen – 13/2
Spelade hela matchen som släpande anfallare när det blev 1-3-förlust mot AZ. Två mål på 13 matcher har det blivit. Heerenveen är på tolfte plats.

Simon Thern, Heerenveen – 12/3
Började återigen på bänken och kom in efter 75 minuter när laget gjorde sitt sista byte. Då stod det 1-3 mot AZ, vilket blev slutresultatet. Har inte startat på en månad. Men är den svensken som gjort flest mål i laget.

Simon Tibbling, FC Groningen 13/0
Startade som sittande mittfältare mot jumbolaget De Graafschap. Gjorde assist till 2-0-målet och det var även resultatet när han lämnade planen. Matchen slutade 2-1 och Groningen är åtta i ligan.

Rasmus Lindgren, FC Groningen - 4/0
Är skadad och var utanför truppen.

Dino Islamovic, FC Groningen – 0/0
Utanför truppen.

Simon Gustafson, Feyenoord - 7/3
Spelade hela matchen som central mittfältare och gjorde både 1-0 och 2-0 mot Twente. Feyenoord är tvåa i ligan. Gustafson har gjort 450 minuter och varit inblandad i sju mål. Mål eller assist var 64:e minut.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen - 5/0
Utanför truppen mot Utrecht..

Muamer Tankovic, AZ – 8/1
Fast på bänken i 3-1-segern mot Heerenveen. AZ är nia i ligan. Senaste starten för Tankovic var den 17:e oktober.

Mattias Johansson, AZ – 11/0
Som vanligt 90 minuter för Johansson när AZ besegrade Heerenveen med 3-1. Är given i laget som är nia i ligan.

Kristoffer Peterson, FC Utrecht – 6/0
Hoppade in efter 72 minuter när det blev 0-1 mot NEC. Utrecht är tia i ligan och senaste starten för Peterson var den 23:e oktober.

Valmir Berisha, Cambuur - 4/0
Fast på bänken i 1-5-förlusten mot Ajax. En start och tre inhopp har det blivit för Berisha i Cambuur som är näst sist i ligan.

ITALIEN
Robin Quaison, Palermo – 11/0
Fast på bänken när Palermo spelade 1-1 mot Lazio. Laget är på 14:e plats i Serie A.

Oscar Hiljemark, Palermo - 13/3

Startade som central mittfältare med hade en tung match då han orsakade straffen som Lazio gjorde 1-1 på och blev direkt efter det utbytt.

Alexander Farnerud, Torino – 0/0
Är skadad och var inte med i truppen.

Pontus Jansson, Torino – 1/0
Fast på bänken i 1-0-segern mot Atalanta.

Filip Helander, Hellas Verona - 8/1
Bänkad men kom in efter 47 minuter mot Napoli. Då stod det 0-0 och matchen slutade 0-2. Laget är näst sist, samma poäng som Carpi som är sist.

Emil Krafth, Bologna - 1/0

KINA
Niklas Backman, Dalian Aerbin FC – 29/2
Dalian slutade trea vilket betyder att man inte gick upp utan spelar kvar i division 1.

Mathias Ranégie, Dalian Aerbin FC – 28/11

Tobias Hysen, Shanghai SIPG FC – 26/12
Slutade tvåa i ligan. Vann i helgen med 2-1 och då fick Hysén hoppa in efter 67 minuter. Var bänkad i i de senaste matcherna och gjorde bara ett mål på de 14 senaste omgångarna.

Erton Fejzullahu, Beijing Guoan FC Reserves
Lämnade i juli Beijin Guoan, enligt Transfermarkt, för spel i deras reservlag. Hann med att göra fem mål på sjutton matcher. Är inte registrerad för spel i A-laget.

MALTA
Billy Berntsson, Qormi FC – 10/0
0-0 mot Pembroke i helgen.

Alexander Nilsson, Qormi FC – 10/4
Inga mål i helgen när det blev 0-0 mot Pembroke. Qormi är näst sist i ligan.

NORGE
Mikael Dorsin, Rosenborg BK – 20/1
Norsk mästare och vann även cupen i helgen. Dorsin var vänsterback.

Victor Nilsson Lindelöf, Benfica - 0/0
Ingen speltid under den senaste tiden heller.

RYSSLAND
Andreas Granqvist, Krasnodar – 16/1
Säsongens första ligamål i helgen, men det hjälpte inte när det blev en tung 2-3-förlust mot Spartak Moskva. Spelade hela matchen. Krasnodar är sexa i ligan.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva – 15/2

Lämnade återbud i landslaget på grund av skada men startade när CSKA förlorade med 0-2 mot Krylya Sovetov. Spelade hela matchen. CSKA leder ligan med sex poäng.

Carlos Strandberg, Ural - 2/0

SAUDIARABIEN
Nabil Bahoui, Al Ahli - 5/0
Fast på bänken när det blev 3-0 mot Al Ittihad. Al Ahli är tvåa i ligan. Senaste starten var 19 september.

SCHWEIZ
Kim Källström, Grasshoppers - 15/0
Utanför truppen i 2-0-segern mot jumbon Vaduz. Källström fick ont i ryggen och utgick i mötet med Danmark på Parken. Grasshopper är nu sju poäng efter Basel.

Behrang Safari, FC Basel – 7/0
Spelade hela matchen när Basel förlorade mot 1-2 mot St. Gallen. Det var Basels andra raka förlust. Är sju poäng före Grasshopper.

Alexander Gerndt, Young Boys – 10/3
Målskytt när han satte 1-0 mot Sion. Matchen slutade 1-1. Gerndt spelade 90 minuter. Young Boys är trea i ligan.

SKOTTLAND
Mikael Lustig, Celtic – 8/1
Spelade hela matchen när det överraskande blev 0-0 hemma mot Kilmarnock. Celtic leder ligan med sex poäng.

Osman Sow, Hearts – 15/5
Hade chans att ta in på Celtic men det blev bara 1-1 mot Dundee. Osman Sow spelade hela matchen som anfallare men blev mållös.

SPANIEN
John Guidetti, Celta Vigo - 11/1
Började återigen på bänken och fick hoppa in efter 72 minuter när Celta förlorade med 0-2 mot Deportivo. Guidetti har ännu inte fått starta och laget är femma i La Liga.

TURKIET
Andreas Isaksson, Kasimpasa – 10/0
Given i landslaget men det var andra raka matchen som Isaksson var utanför startelvan. Målvakten Köse höll nollan i 0-0-matchen mot Kayserispor.

Samuel Holmen, Konyaspor – 10/3
Spelade hela matchen som sittande mittfältare och gjorde 2-2-målet. Konyaspor vann med 3-2 och är sjua i ligan.

Johannes Hopf, Genclerbirligi - 9/0
Nära att hålla nollan igen men fick släppa in ett mål i 93:e minuten vilket var självmål. Förlorade med 0-1 mot Trabzonspor. Har släppt in tio mål på nio matcher och leder målvaktsligan i Turkiet.

Panos Dimitriadis, Genclerbirligi - 8/1
Fast på bänken mot Trabzonspor.

Abbe Khalili, Mersin - 11/0
Spelade hela matchen när det blev 1-3-förlust mot Fenerbahce. Mersin är näst sist i ligan.

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor – 3/0

Erkan Zengin,Trabzonspor – 11/2
Var utanför startelvan och hoppade in i den 61:a minuten. Vann med 1-0 mot Genclerbirligi och är nia i ligan.

Alexander Milosevic, Besiktas – 1/0
Återigen utanför truppen vilket han varit i två raka matcher efter startdebuten. Besiktas vann med 2-0 mot Sivasspor och leder ligan.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor – 2/0

Fast på bänken mot Istanbul BB.

Daniel Larsson, Gaziantepspor - 11/2
Startade till vänster på mittfältet och blev utbytt efter 75 minuter när det blev 0-1-förlust mot Istanbul BB. Gaziantepspor är på 13:e plats i ligan.

TYSKLAND
Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach – 3/0
Fick inte lämna bänken i 2-1-segern mot Hannover. Efter elva omgångar har det blivit tre inhopp på sammanlagt 23 minuter.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach – 13/1
Spelade som vanligt 90 minuter som vänsterback. Matchen mot Ingolstadt slutade 2-1. Mönchengladbach är femma och Wendt har spelat i samtliga minuter.

Albin Ekdal, Hamburg - 8/0
Är skadad.

Pierre Bengtsson, Mainz – 11/0
Spelade hela matchen som vänsterback i 0-0-matchen mot Köln. Mainz är elva i ligan.

Jiloan Hamad, Hoffenheim – 0/0
Mittfältaren som i mars skadade knäet under en träning är på väg tillbaka och har tränat i två veckor.

Emil Forsberg, RB Leipzig – 13/5
Startade men blev utbytt efter 66 minuter. Då stod det 1-0 vilket även blev slutresultatet mot Arminia Bielefeld. Leipzig är tvåa i ligan, samma poäng som ettan.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig - 13/0
Spelade hela matchen när det blev 1-2 mot Nurnberg. Baffos lag har tappat lite och är sjua i ligan.

Amin Affane, Arminia Bielefeld - 8/0
Utanför truppen mot Leipzig.

USA
Axel Sjöberg, Colorado – 14/0
Slutade sist i sin division och är därmed utslaget.

Mohammed Saeid, Columbus – 25/0
Utanför truppen när laget fick en bra start och vann första semin med 2-0 mot New York Red Bulls.

Erik Friberg, Seattle – 16/1
Startade men gick ut med fem minuter kvar när Seattle åkte ut mot Dallas. Och det var ett tungt uttåg då kvartsfinalen avgjordes på straffar.

ÖSTERRIKE
Philip Hellquist, Wolfsberger – 7/0
Hoppade in efter 84 minuter när det blev 1-2 mot Rheindorf Altach. Wolfsberger är sist i ligan.

- DAMER-

ENGLAND
Hedvig Lindahl, Chelsea – 14/0
Vann ligan men åkte i förra veckan ur Champions League i åttondelsfinal. Wolfsburg vann med sammanlagt 4-1.

Marija Banusic, Chelsea – 8/0
Inte med i truppen under den senaste tiden. Sägs ha brutit med Chelsea.

FRANKRIKE
Kosovare Asllani, PSG – 6/2
Utanför truppen när PSG vann i ligan med 3-0 och var fast på bänken när det blev 0-0 mot Örebro i Champions League.

Caroline Seger, PSG – 8/0
Spelade hela matchen när det blev 3-0 mot Asptt Albi och även i 0-0-mötet med Örebro i CL. PSG gick vidare på bortamål.

Lisa Dahlkvist, PSG - 7/1
Startade i ligan men blev utbytt efter 69 minuter när det blev 3-0 mot Asptt Albi. Började på bänken i 0-0-mötet med Örebro i CL och hoppade in efter 76 minuter.

Lotta Schelin, Lyon – 9/7
Utanför truppen i 7-1-segern mot Soyaux men spelade hela matchen och gjorde två mål i 6-0-segern mot Atletico Madrid i CL.

Sofia Jacobsson, Montpellier – 10/5
Spelade hela matchen när det blev 5-0 mot VGA Saint-Maur. Montpellier är tvåa i ligan.

Linda Sembrant, Montpellier – 10/2
Spelade hela matchen och fastställde slutresultatet till 5-0 mot VGA Saint-Maur. Montpellier är tvåa i ligan, två poäng efter Lyon.

Maria Karlsson, Saint-Étienne - 10/0
Spelade hela 3-0-segern mot La Roche. Saint-Etienne är fyra från slutet.

ITALIEN
Stephanie Öhrström, Bardolino Verona - 2/0
Släppte in åtta mål på två matcher när laget slogs ut av Rosengård i CL. Höll sen nollan när det blev 5-0 mot Res Roma i ligan Verona toppar tabellen.

NORGE
Emma Lundh, Lilleström - 5/0
Lilleström vann ligan. Vann även cupen i helgen och där hoppade Lund in. Däremot blev det ett tungt uttåg mot Frankfurt i CL. Lund gjorde viktiga 1-0, men det hjälpte alltså inte.

TYSKLAND
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg – 9/0
Spelade hela matchen i 4-0-segern mot Hoffenheim och även i 2-0-segern när laget avancerade i CL efter att ha slagit ut Chelsea.

Publicerad 2015-11-24 kl 14:27