TALLINN. Sverige slog Estland med 5-0 i EM-kvalet.

Se tre av målen i Sveriges storseger mot Estland.

3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Ken Sema
Rivig, attackvillig och vass i defensiva duellerna. Tävlingsdebuterade från start, som vänsterback, och skötte sig väldigt bra. Gjorde en fin assist till 3-0-målet och tog sig, en rad gånger, förbi sin gubbe.

Dejan Kulusevski
Skapade och hotade nästan hela tiden. Ett mål och en assist. Och det var nära att bli fler poäng. Gjorde 2-0 efter en bra medtagning och ett säkert avslut. Slog inlägget till Quaisons 4-0.

Samuel Gustafson
Passningen igenom Estlands försvar vid 1-0 var briljant. Var sedan med i uppbyggnaden till 2-0 när han vände över spelet till Forsberg som hittade målskytten Kulusevski. Nära en fyra, men tappade boll någon gång för mycket, som när det stod 3-0 och Estland fick en lurig kontring. Stark trea.

Jens Cajuste
Spelade ofta enkelt och höll bollen inom laget. Inte lika höga toppar som mittfältskollegan Samuel Gustafson. Bjöd på en delikatess när han klackpassade bollen in i straffområdet.

Linus Wahlqvist Egnell
UT 79. Stod för assisten till 1-0 och överlag var högerbacken bra i passningsspelet. Tog sig ofta fram på kanten, speciellt i första halvlek, och samarbetade då fint med Kulusevski.

Alexander Isak
UT 63. Gjorde ett mål, kunde ha gjort fler. Efter några missade chanser så fick han till slut in bollen i mål när han nickade in 3-0 efter ett bra inlägg av Sema.

Viktor Gyökeres
UT 63. Gav Sverige ledningen med 1-0 när han påpassligt höll sig framför mål när Wahlqvists fina inspel kom. Var nära att göra 4-0 och borde ha fått upp bollen över en liggande målvakt. Stark felvänd.

Victor Nilsson Lindelöf
Mittbacken och lagkaptenen var stabil. Höll sig på rätt plats defensivt och var trygg med bollen. Rejäl i duellerna.

Robin Quaison
IN 64. Löpte mycket som vanligt och nickade in 4-0. Således piggt inhopp.

Viktor Claesson
IN 64. Var rörlig när han byttes in längst fram i planen och satte 5-0. Bra inhopp.

Emil Forsberg
UT 79.
 Fick en assist till Kulusevskis 2-0. Var nära att bli målskytt men Estlands målvakt gjorde en svettig räddning. Hotade inte så mycket som han borde kunna mot ett lag som Estland.

Carl Starfelt
IN 46. Kom alltså in i paus men mittbacken sattes inte på några större prov.

Robin Olsen
Målvakten hade inte mycket att göra den här kvällen.

Isak Hien
UT 46. Hade det relativt tufft. Mittbacken var inte klockren i duellspelet och drog exempelvis på sig ett gult kort efter klumpigt agerande i 21:a minuten. Utbytt i paus. Svag tvåa.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Emil Holm (IN 79), Jesper Karlsson (IN 79).

Publicerad 2023-09-09 kl 19:54