Aboubakars klassmål bakom reducering: "Skickas upp på läktaren"

Fotbolls-VM 2022

Vincent Aboubakar byttes in i minut 55 och tlåg bakom Kameruns kryss mot Seribien.
Ett klassmål ledde till 2-3 sedan assisterade han till kvitteringen.
- Någon skickas upp på läktaren rejält, säger Siavoush Fallahii studion.

0:21

Avbryt
Försök igen

Se Aboubakars drömmål i spelaren ovan.

Kamerun mötte Seribien i VM i Qatar. I matchminut 55 ersatte Kameruns Vincent Aboubakar Martin Hongla. Ett smart drag av förbundskapten Rigobert Song Bahanag skulle det visa sig. Knappt tio minuter efter bytet fixade Aboubakar 2-3. Jean-Charles Castelletto hittade en fri Aboubakar som tog med sig bollen, dribblade en sista försvarare och lobbade över Vanja Milinkovic-Savic i mål.

- Vilket mål! Någon skickas upp på läktaren rejält, säger Siavoush Fallahi i studion.

Direkt efter målet åkte linjedomarens flagga upp och målet VAR-granskades för offside. Även C Mores kommentatorer Lotta Schelin och Adam Pinthorp trodde att målet var offside, kanske även Aboubakar själv som inte firade trots det snygga avslutet.

- Här är det ju viktigt att man släpper på och låter anfallet gå klart och inte ta någonting för givet, säger Schelin.

Senare skulle Vincent Aboubakar även assistera Eric Maxim Choupo-Moting till 3-3, vilket blev slutresultatet.