TV: Portugal klart för playoff-final - Yilmaz stor syndabock i slutminuterna

VM-Kval Playoff

Portugal är klart för playoff-final efter en 3-1-seger hemma mot Turkiet.
Då blev Burak Yilmaz stor syndbock när han brände straff i ställning 2-1 i den 85:e minuten.

5:01

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Portugal-Turkiet i spelaren ovan.

Portugal och Turkiet tvingades kvala till VM i Qatar 2022 och möttes under torsdagen i playoff-semifinal på Estadio do Dragão-stadion i Porto, där vinnaren skulle möta vinnaren i mötet mellan Italien och Nordmakedonien i en playoff-final.

I startelvan fanns då Portos succéspelare, Otávio, som fick göra sin första start i tävlingssammanhang. Och vilken start han skulle få på matchen.

Efter 15 minuter träffade Bernardo Silva stolpen med ett skott utifrån, men bollen studsade ut till retur. På den var Otavio snabbt framme och stötte in 1-0 från nära håll.

Porto-stjärnan skulle sedan vara inblandad i ytterligare ett mål innan den första halvleken var över. Med fem minuter kvar till halvtidsvilan måttade han ett inlägg in i Turkiets straffområde. Det mötte Diogo Jota sedan upp och nickade in 2-0 från nära håll.

Portugal höll sedan i sin ledning, men med timmen spelad skapade Turkiet lite nerv i matchen.

Cengiz Ünder hittade anfallskollegan Burak Yilmaz bakom den portugisiska backlinjen med en läcker djupledspassning. Veteranen Yilmaz, i sin tur, gjorde inga misstag utan placerade kyligt in 2-1-reduceringen bakom Diogo Costa i Portugals mål.

Men sedan skulle Yilmaz bli stor syndabock. Med fem minuter kvar att spela, när Turkiet jagade kvittering, tilldelades man en straff då José Fonte gjorde ner Enes Ünal i eget straffområde. Yilmaz klev fram för att ta straffen och ta matchen till förlängning - men sköt straffen över.

Istället gjorde Portugal 3-1 på tilläggstid genom inhopparen Matheus Luiz, assisterad av ytterligare en inhoppare i form av Rafael Leão.

Det blev sedermera slutresultatet. Portugal är därmed klart för playoff-final där landet ställs mot Nordmakedonien, som i sin tur stod för en jätteskräll när landet besegrade Italien på bortaplan med 1-0.

Portugal: Costa - Dalot, Danilo, Fonte, Guerreiro - Fernandes, Moutinho, Silva - Ronaldo, Jota, Otavio.

Turkiet: Cakir - Kabak, Demiral, Söyüncü, Kutlu - Celik, Kökcü, Calhanoglu, Aktürkoglu - Ünder, Yilmaz.

Följ allt från playoff till VM på C More.