TV: England vidare till kvartsfinal - efter galen kaosmatch mot Kamerun

VM 2023 (dam)

Matchen mellan England och Kamerun fick avbrytas två gånger när spelare och ledare i Kamerun protesterade mot domslut.
England spelade sig igenom avbrotten och vann med klara 3-0 och tog sig vidare till kvartsfinal.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

En av de mer märkliga fotbollsmatcherna i ett världsmästerskap spelades på söndagen när England slog Kamerun med 3-0.

England kunde ta ledningen tidigt efter ett hjärnsläpp av Kameruns målvakt Annette Ngo Ndom. Hon plockade upp Augustine Ejangues hemåtpass och domaren blåste indirekt frispark för England. Kamerun ställde samtliga spelare på mållinjen, men Steph Houghton klev fram och tryckte in bollen i burgaveln.

Kort innan paus gjorde England 2-0, vilket ledde till att de första märkliga scenerna utspelade sig Valenciennes. Lucy Bronze spelade en fin yttersida fram till Ellen White som kyligt placerade in bollen bakom Ngo Ndom. Den assisterande domaren vinkade av målet för offside, men på reprisen tycktes White vara onside och efter en VAR-granskning godkändes målet.

Efteråt vägrade Kamerun att sätta igång spelet, då de tyckte att målet inte borde godkänts. Efter att domaren pratat med spelarna och ledarna kunde spelet sättas igång efter ett par minuter.

- Det är jättemärkligt, säger Sara Thunebro i C Mores sändning.

I början av andra halvleken utspelade sig nya kaotiska scener. Kamerun att de hade kvitterat när Ajara Nchout satte dit bollen, men vid en VAR-granskning syntes att en spelare var offside i uppbyggnaden av målet. Då utspelade sig nya kaosscener där flera spelare var rasande över beslutet.

- Jag har aldrig sett något liknande, säger Annica Barsley i C Mores sändning.

Spelet var stoppat ett par minuter igen innan England istället gjorde matchens tredje godkända mål. På en hörna blev Alex Greenwood helt fri och tryckte in distinkt in bollen i nätmaskorna.

Efter det kunde England relativt enkelt slå av på tempot och kontrollera tillställningen, där domaren även VAR-kollade om England skulle blivit tilldömda en straff. Kamerun hade ett par chanser att ta sig tillbaka in i matchen, flera vid ställningen 2-0, men de var inte tillräckligt vassa i avslutslägen och matchen slutade med en 3-0 seger till England.

Kamerun kunde även fått en spelare utvisad när Alexandra Takounda Engolo stämplade Steph Houghton vid sidlinjen precis i slutskedet, men efter en fjärde och sista VAR-granskning valde domaren att visa gult kort.

För England väntar nu Norge i kvartsfinalen i Le Havre den 27 juni.

England: Bardsley - Bronze, Houghton, Bright, Greenwood - Walsh, Kirby, Scott - Parris, White, Duggan.

Kamerun: Ngo Ndom - Leuko, Ejangue, Johnson, Awona - Nchout, Abam, Feudjio, Yango, Aboudi Onguene - Enganamaouit.