Efter CL-succén - Häcken föll hemma mot Chelsea

Women's Champions League

GÖTEBORG. BK Häcken var obesegrat i CL-gruppspelet.
Hemma mot Chelsea FC sprack den sviten när man förlorade med 1-3.

BK Häcken har gått obesegrat i Champions League-gruppspelet (två segrar och ett kryss) och inför den fjärde omgången hemma mot Chelsea FC hade man chans att säkra en slutspelsplats i händelse av en seger.

Hisingslaget gjorde två förändringar i startelvan till skillnad från det mållösa mötet borta mot Chelsea förra veckan. Filippa Curmark och Monica Jusu Bah tog plats från start i stället för Anna Sandberg och Marika Bergman Lundin.

Redan i den fjärde matchminuten fick Häcken ett gyllene läge att ta ledningen när ett skott från Anna Anvegård smekte ribban. I stället spräckte gästerna målnollan i den 15:e minuten när Samantha Kerr skickade upp bollen i nättaket efter fint förarbete av Johanna Rytting Kaneryd.

Chelsea kontrollerade det mesta som hände på Bravida arena, men i den 26:e minuten kom ändå kvitteringen lite från ingenstans. Monica Jusu Bah vann en löpduell och satte in ett inlägg till Clarissa Larisey - som nickade in bollen bakom svenska Zecira Musovic i bortamålet.

I slutminuterna av den första halvleken skapade Chelsea lite press och momentum mot Häckens mål och Jennifer Falk tvingades till en lysande handparad. 1-1 stod sig trots allt till paus.

Tidigt i den andra halvleken kom Häcken till en hyperfarlig omställning genom målskytten Clarissa Larisey. Till slut sköt Anna Anvegård i ribban.

I minut 52 återtog Chelsea ledningen genom Erin Cuthbert, som överlistade Jennifer Falk genom ett lågt avslut i bortre. I mitten av den andra halvleken utökade Cuthbert till 3-1 för Chelsea efter ett avslut som inte såg helt otagbart ut för Jennifer Falk.

På läktarna var både sitt- och ståplats välfyllda. Publiksiffran som aviserades (5 566) innebar nytt publikrekord för Häckens damer på Bravida arena.

Men sportsligt ville det sig inte för hemmalaget, som tappade fart och fick se sig alltmer nedtryckt desto längre matchen led. I slutminuterna hade Häckens Molly Johansson en boll i nät, men det dömdes bort för offside. Av reprisbilder att döma var domslutet felaktigt.

1-3 blev matchens slutresultat och Häckens första förlust i CL-gruppspelet är därmed ett faktum. Nu leder Chelsea grupp D på åtta inspelade poäng - en poäng före Häcken.

På andra sidan årsskiftet ställs BK Häcken mot Paris FC och Real Madrid i avslutningen av gruppspelet.

Häcken: Falk - Kosola, Rybrink, Luik, Junttila Nelhage - Curmark, Fossdalsá Sørensen - Anvegård, Kafaji, Jusu Bah.

Chelsea: Musovic - Lawrence, Buchanan, Carter, Charles - Cuthbert, Ingle - Rytting Kaneryd, James, Reiten - Kerr.

Publicerad 2023-12-20 kl 22:53