Rosengård överkört av Eintracht Frankfurt i Champions League: "De är mycket bättre än oss"

Women´s Champions League

En Champions League-match mot Eintracht Frankfurt återstod för Rosengård.
Men väl där hade man inte en chans.
Matchen slutade 5-0.

När Rosengård tog sig an Eintracht Frankfurt på bortaplan hade man inte mycket att spela för. Precis som för hemmalaget var drömmen om en kvartsfinal i Champions League redan ett minne blott.

När matchen blåstes i gång var det snabbt Frankfurt som tog kommandot. Det första målet skulle komma efter 18 minuter.

Efter ett bolltapp av Rosengård på egen planhalva hamnade bollen hos 19 åriga Ilayda Acikgöz. Med ett perfekt tillslag kunde hon lyfta in sitt första Champions League-mål med ett avslut utifrån.

Trots dominans från hemmalaget fick man nöja sig med en 1-0-ledning i halvtid och Rosengård hade inte haft ett avslut på mål.

- Frankfurt är mycket bättre än oss. Vi är långt ifrån dem. Vi måste räkna deras spelar och ligga närmare så att vi faktiskt kan vara med i duellerna, säger en besviken Oliva Schough till Uefa.

I den andra halvleken hamnade Sofie Bredgaard fri med Cara Bösl men läget brann inne.

Det var fortsatt Frankfurt som var dikterade villkoren. När matchen hade tagit sig till minut 66 lossnade det ordentligt. Liksom vid 1-0 målet skulle ett bolltapp på egen planhalva straffa sig för Rosengård. Ett blixtsnabbt och ett välplacerat avslut av Nicole Anyomi ändrade ställningen till 2-0. Sedan gick det fort.

Frankfurts Shekiera Martinez assisterade de första två målen. Sedan var det dags för henne att själv skriva in sig i målprotokollet. 3-0 blev bara minuten senare 4-0. Den här gången var det Lisanne Gräwe som höll sig framme på en retur.

Innan matchen var över hann Eintracht Frankfurt göra 5-0. I sin tionde Champions League-match nickade Geraldine Reuteler in slutreslutatet.

I samma grupp ställdes samtidigt Benfica mot Barcelona. Där var de förstnämnda nära på att slå till med en skräll, men matchen slutade 4-4.

Frankfurt: Johannes - Wolter, Kleinherne, Doorsoun, Hanshaw - Reuteler, Pawollek, Dunst - Anyomi, Freigang, Prasnikar

Rosengård: Mukasa - Öling, Obaze, Arnardóttir, Wik - Jansson, Knaak, Andersson - Bredgaard, Kadowaki, Schough

Publicerad 2024-01-31 kl 22:47