Efter skandalscenerna - Weberg kvitteringshjälte i 97:e minuten

Häcken gick mot tre poäng i Helsingborg.
Då sköt HIF:s Charlie Weberg in kvitteringen i den 97:e minuten på frispark.
- Jag är så glad man kan vara för ett oavgjort, säger Weberg till Discovery+ efter matchen.

Se TV4-sportens sändning med höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

När elvorna offentliggjordes en dryg timme för matchstart mellan Helsingborg och bortalaget BK Häcken stod det klart att gästerna Leo Bengtsson inte skulle finnas i startelvan för att i stället ge nyförvärvet Lars Olden Larsen chansen från start.

Utan den kvicke kantspringaren på planen, men med en viss dansk på banan, skapade Häcken en hel del chanser under den första halvleken. Däremot ville inte bollen in i mål, vilket stjärnan Samuel Gustafsson kommenterade efter den inledande akten.

- Vi skapar tillräckligt med chanser för att göra mål. Det har vi gjort i de tidigare matcherna också, så vi ska göra mål bara. Att skjuta bollen i nätet, det är väl det som saknas. Sedan är det "skills", vi får väl träna avslut eller något, sa Gustafsson till Discovery+.

I 55:e minuten skulle dock Häckens första fullträff för dagen komma. Det var efter ett precist och hårt inlägg från ytterbacken Kristoffer Lund, som anfallaren Alexander Jeremejeff kunde nicka in 1-0.

Reprisbilder visade senare att forwarden befann sig i offside-position när passningen från Lund slogs, men målet godkändes alltså.

Strax efter målet stoppades dock matchen. Enligt Discovery+ började det hela med att Häcken-supportrar fick tag i en HIF-flagga, som man sedan började elda. Därefter tog sig vissa HIF-supportrar till den delen av Olympia där bortasupportrar befann sig, vilket fick polis att ingripa innan spelet återupptogs efter några minuter.

När spelet väl var igång gjorde hemmaspelande Helsingborg sitt för att försöka få in en kvittering. I den senare delen av halvleken pressade också HIF gästerna tämligen hårt, men kunde ändå inte utjämna - förrän i den 97:e minuten.

Då sköt nämligen HIF-försvararen Charlie Weberg in det avgörande 1-1-målet. Fullträffen kom till efter att backen avlossat ett avslut på frispark som letade sig in bakom Peter Abrahamsson.

Således slutade mötet mellan lagen oavgjort. Det betyder att HIF är tolva i allsvenskan, samtidigt som Häcken är sexa.

- En av de sämsta (insatserna) i år, skulle jag säga. Första halvlek var vi väldigt missnöjda med. Vi fick ju korrikera vår formation efter en halvtimme för att vi inte fick bett i vårt försvarsspel som vi hade tänkt, säger Jörgen Lennartsson, tränare i Helsingborgs IF, till Discovery+.

Kvitteringshjälten Charlie Weberg var betydligt gladare än tränare Lennartsson.

- Jag är så glad man kan vara för ett oavgjort. Generellt sett tycker jag inte att vi kommer upp i nivå. Vi är bättre i andra halvlek och har delar som är bra, men ett kryss kan man ta ibland också.