TV: Matchen på Olympia avbröts - polis tvingades skingra supportrar

I början av andra halvlek mellan Helsingborg och Häcken stoppades spelet tillfälligt.
Det efter stökigheter mellan supportrar på Olympia.
- Var har vi hamnat i det här samhället? frågar sig HIF-tränaren Jörgen Lennartsson efter matchen.

Se händelsen i TV4 Sportens sändning.

Efter en mållös första halvlek tog Häcken ledningen i den 55:e minuten, då Alexander Jeremejett gjorde 0-1. Därefter hade HIF avspark och spelet återupptogs, men inte särskilt lång tid senare stoppades spelet.

Enligt Discovery+ började det som fick matchen att avbrytas med att Häcken-supportrar fick tag i en HIF-flagga, som man sedan började elda. Därefter tog sig några HIF-supportrar bort till den delen av Olympia där bortasupportrar befann sig.

Av tv-bilderna att döma fick detta polis på plats att ingripa och stoppa supportrarna från att ta sig mot de tillresta Häcken-fansen.

Spelet avbröts alltså tillfälligt, samtidigt som Helsingborgs sportchef Andreas Granqvist tog sig bort till sektionen med Häcken-supportrar för att lugna ner situationen.

Efter ett par minuters uppehåll återupptogs matchen, som till slut slutade 1-1. Efteråt kommenterade HIF-tränaren Jörgen Lennartsson händelsen:

- Det är sorgligt när till och med Häcken har supportrar som eldar upp hemmalagets flagga, säger han till Discovery+.

- Alltså, var har vi hamnat i det här samhället när till och med Häcken har sådana fans som eldar upp motståndarlagets flagga mitt framför 5 000 hemmasupportrar. Det är sorgligt. Herregud.

Varken Helsingborg eller Häcken har kommenterat det inträffade i skrivande stund.

Publicerad 2022-04-24 kl 19:07