Häcken krossade Sundsvall - flyttryktade Jeremejeff tvåmålsskytt

Häcken körde över Sundsvall.
Då slog Alexander Jeremejeff till med dubbla mål.
- Jag tycker att vi vinner välförtjänt till slut, säger Häckens Even Hovland till Discovery+ efter matchen.

När Gif Sundsvalls och BK Häckens respektive elvor offentliggjordes innan avspark stod det bland annat klart att anfallaren Blair Turgott startar för Häcken. Det har han inte tidigare gjort i sin nya klubb.

När det första målet anlände i den sjunde minuten på straff var det däremot inte Turgott som rullade in bollen i mål. I stället var det anfallskollegan Alexander Jeremejeff, som ryktats till Hammarby och Malmö FF, som skickade in 1-0 från elva meter.

Bara några minuter senare skulle dock repliken komma. Precis som nämnde Jeremejeff skickade Sundsvalls Pontus Engblom in bollen säkert från straffpunkten.

Därmed slutade den första halvleken oavgjort, 1-1.

I den andra aktens 59:e minut återtog däremot Häcken ledningen. Even Hovland kom högst upp på en hörna och nickade in 2-1, vilket var hans tredje mål den här säsongen.

Lite drygt fem minuter senare avslutade Alexander Jeremejeff, som blev helt bortglömd i straffområdet av hemmaförsvaret, ett anfall genom att skicka in sitt andra mål för dagen. Även den gången var avslutet stensäkert.

Med sisådär tio minuter kvar av ordinarie tid skickade sedan nyinbytte Oscar Uddenäs in Häckens tredje mål för dagen, och fem minuter därefter placerade norrmannen Lars Larsen in nästa balja. Det målet kom till efter en kvick Häcken-kontring.

Därmed segrade Häcken med klara 5-1 och kliver således upp som serieledare i allsvenskan.

- Jag tycker att vi vinner välförtjänt till slut. Vi startar egentligen ganska bra och får 1-0 tidigt, men får ett lite dumt mål emot oss på straff. Men vi är tålmodiga och vet att det kommer öppna upp sig ju längre tiden går, säger målnickaren Even Hovland till Discovery+ efter matchen.

Gif Sundsvall: Andersson - Lundström, Blomqvist, Lasso, Olsson - Pichakh, Silfwer, Burman - Andersson - Engblom, Damus.

BK Häcken: Abrahamsson - Totland, Hammar, Hovland, Hansen - Rygaard, Gustafson, Berggren - Turgott, Jeremejeff, Bengtsson.

Publicerad 2022-07-18 kl 20:51