HIF-målvakten efter en ny förlust: "Vi är för bra för att åka ur"

HELSINGBORG. Helsingborgs IF förlorade för andra matchen i rad mot Sirius.
Målvakten Alexander Nilsson berättar om nedflyttningshotet efter 1-2-förlusten.
- Det är fortfarande många matcher kvar, säger Nilsson till Fotbollskanalen.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

HIF åkte på en ny tung förlust ikväll, den här gången efter att ha haft ledningen mot Sirius på hemmaplan. I den sjätte minuten gav Mix Diskerud HIF ledningen, som kvitterades av Stefano Vecchia i den 42:a minuten. Avgörandet kom i den 89:e minuten, sedan målvakten Alexander Nilsson inte kunde stoppa Mohammed Saeids straff.

- Just nu känns det inte så bra. Det är tufft. När vi gör 1-0 så känns vi riktigt hungriga men de får ett billigt mål. Sedan tycker jag att vi inte  hittar in i matchen igen på samma sätt som vi startade. Sedan får de 1-2, säger Alexander Nilsson.

Är det att ni inte går för segern mot slutet?

- Nej, vi vågar gå. Självklart, vi vill ju vinna. Här hemma ska vi vinna, vi är starka här egentligen. Vi måste bara hitta rätt flow.

HIF har bara två segrar på 16 matcher och har en poäng upp till säker mark. Helsingborg förlorade även mot Sirius i omgången innan, med 1-3 i Uppsala. Nilsson är inte orolig för degradering trots att laget ligger på nedflyttningsplats.

- Nej. Det är fortfarande många matcher kvar. Det är mycket vi kan gnugga på och det är tajt i hela tabellen. Två-tre vinster i rad och vi är på säker mark och kan kriga därifrån, säger Nilsson.