TV: Här blir Sverige världsmästare - se målen mot Nordkorea

Landslag

Sverige slog Nordkorea  - och blev inofficiella världsmästare. Erton Fejzullahu skruvade in 1-1 på ordinarie tid och sedan vann Blågult på straffar.

Sverige vann den första fotbollslandskampen för året, men matchen avgjordes först på straffar. Det stod 1—1 vid full tid.

När Pontus Jansson slog in Sveriges fjärde straff var det klart. Sverige får spela final i Kings Cup i Thailand på lördag.

Sverige förde matchen, men det var Nordkorea som gjorde det första målet i den 48:e minuten genom Hong Kum-Song. Djurgårdens Erton Fejzullahu slog in kvitteringen sju minuter senare när han kom fri med Nordkoreas målvakt.

Sverige tryckte på under den andra halvleken, men fick inga riktigt klara målchanser.

- Alltid skönt att få vinna. Med tanke på förhållandena och omständigheterna så tycker jag vi gör en bra insats, sade förbundskapten Erik Hamrén till TV4 Sport.

I straffläggningen skickade förbundskaptenen Erik Hamrén fram de mest rutinerade först. Anders Svensson, Daniel Majstorovic och Tobias Hysén slog säkert in bollen. Nordkorea missade de två första straffarna, satte sedan den tredje. Pontus Jansson slog säkert in Sveriges fjärde straff som avgjorde.

- Det är skönt att vi fick vinna, säger Hamrén till TV4 Sport.

- Med tanke på omständigheterna, att det var första matchen och väldigt varmt, tycker jag att vi gjorde en bra insats. Även om vi skulle ha säkrat segern under ordinarie tid med tanke på chanserna som vi hade.

Till nästa match, mot Thailand eller Finland på lördag, önskar sig Hamrén bättre effektivitet.

Han säger att han är mycket nöjd med debutanterna Jakob Johansson och Erton Fejzullahu.

Sverige dominerade i spelet, men fick inte så många målchanser i första halvlek. Tobias Hysén, Jakob Johansson och Erton Fejzullahu hade varsin.

Målvakten Pär Hansson hade inte fått göra en enda räddning när Nordkorea överraskande gjorde 1—0 bara tre minuter in i andra halvlek. Hong Kum-Song skickade in bollen via den bortre stolpen.

I straffläggningen gick det som följer:

Första omgången: Sverige mål - Anders Svensson, Nordkorea - miss.

Andra omgången: Sverige mål - Daniel Majstorovic, Nordkorea - miss.

Tredje omgången: Sverige mål - Tobias Hysén, Nordkorea - mål.

Fjärde omgången: Sverige mål - Pontus Jansson.

Segern innebär att Sverige är i final i King's Cup. Den ser du på fotbollskanalen.se eller i TV4 Sport Xtra på lördag klockan 11.00.   Dessutom kan man nu titulera sig inoficiella världsmästare, vilket fotbollskanalen.se rapporterat om tidigare.

Sverige: 1 Pär Hansson - 2 Adam Johansson, 3. Pontus Jansson, 4 Daniel Majstorovic, 5 Pierre Bengtsson - 6 Jakob Johasson, 7 Jiloan Hamad, 8 Anders Svensson, 11 Simon Thern - 10 Erton Fejzullahu - 9 Tobias Hysén.

Bänken: 12. David Mitov Nilsson, 23 Oscar Jansson - 13 Alexander Milosevic, 14 Erdin Demir, 15 Viktor Claesson, 16 Robin Quaison, 17 Niklas Backman, 18 Martin Lorentzson, 19 Ivo Pekalski, 20 Viktor Prodell, 21 Christoffer Nyman.
Publicerad 2013-01-23 kl 12:45