TV: Se Zlatans kungliga show - hattrick på 14 minuter

Italien

Zlatan Ibrahimovic återvände till Milans startelva efter tre matchers avstängning. Och gjorde hattrick på en kvart.
- Vi är på rätt spår, sade han efter Milans 4—0-seger.

Sedan fick Milan hjälp av Chievo som spelade 1—1 mot Juventus.

Zlatan Ibrahimovic är i underbar fotbollsform för tillfället. När Milan tog ledningen med 3—0 före paus borta mot Palermo i italienska serie A gjorde svensken alla tre målen.

1—0 efter 21 minuter, 2—0 efter 31 minuter och 3—0 i den 35:e minuten med en snygg skruv i krysset av Zlatan.

Matchen slutade 4—0 efter att Thiago Silva nickat in en boll efter paus.

Delad ledning i skytteligan

Tack vare sina tre mål är Zlatan Ibrahimovic nu delad etta i skytteligan med Udineses Antonio Di Natale. Detta trots att Ibrahimovic varit avstängd de tre senaste matcherna efter utvisningen mot Napoli i början av februari.

- Nu ska jag få alla att signera bollen, och sedan ska jag använda den bollen när jag spelar fotboll med mina barn, sade Zlatan efter matchen på presskonferensen.

Zlatan tyckte att alla tre målen var lika snygga, eller i alla fall lika viktiga. Och han beklagade att han missade förra veckans seriefinal mot Juventus som slutade 1—1.

Arsenal väntar på tisdag

- Jag led mycket. Men nu är jag glad att jag är tillbaka på planen.

På tisdag möter Milan Arsenal på bortaplan i den andra matchen i åttondelsfinalen i Champions league. Milan har med sig 4—0 från Italien.

- Vi är på rätt spår. Laget spelar bra, men det är en viktig match på tisdag. Vi ska göra fansen lyckliga.

Och lyckliga blev Milanfansen redan sent på lördagskvällen när de fick se Chievo spela 1—1 borta mot Juventus. Paolo de Ceglie gav hemmalaget ledningen i den 18:e minuten. Boukary Drame kvitterade i 76:e och därefter var det en konstant Juventuspress mot Chievomålet. Andrea Pirlo var närmast att nära inför en till slut buande hemmapublik.

Milan är nu tre poäng före Juventus som har en match mindre spelad.

Palermo: 1 Viviano; 6 Munoz, 8 Migliaccio, 2 Mantovani, 31 Pisano; 14 Bertolo, 23 Donati, 5 Barreto; 27 Ilicic; 19 Budan, 10 Miccoli.

Bänken: 33 Tzorvas, 15 Milanovic, 13 Aguirregaray, 7 Della Rocca, 17 Vazquez, 16 Zahavi, 24 Mehmeti.

Milan: 32 Abbiati; 20 Abate, 25 Bonera, 33 Thiago Silva, 77 Antonini; 22 Nocerino, 23 Ambrosini, 14 Muntari; 28 Emanuelson; 11 Ibrahimovic, 70 Robinho
Bänken: 1 Amelia, 76 Yepes, 15 Mesbah, 19 Zambrotta, 4 Van Bommel, 92 El Shaarawy, 9 Inzaghi.