Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Medici: Allegri blir kvar länge i Milan

Medicis serie a

Denna fredag tar jag en liten genomgång som vanligt av helgens matcher men tittar även på tränarsituationen i alla Serie A-lag.

ATALANTA
Stefano Colauntuono har gjort en kanonsäsong hittills och tränare Colantuono har belönats med en kontraktsförlängning till 2014. Han sitter säkert.

BOLOGNA
Stefano Pioli ersatte Pierpaolo Bisoli under säsongen och har gjort ett bra jobb. Bologna har tagit sig ifrån den absoluta bottenstriden och har imponerat vid många tillfällen. Har kontrakt även för nästa säsong och lär inte sparkas innan dess.

CAGLIARI
President Cellino är mycket oberäknelig när det gäller hans tränare och kan sparka dem när som helst. Något som Roberto Donadoni och Massimo Ficcadenti fått känna på de senaste åtta månaderna. Nuvarande tränare, Davide Ballardini ,vars fru är svenska faktiskt, har lyft Cagliari men om det börjar gå dåligt kan han inte vara säker på att ha sitt jobb kvar. Med Cellino vet man aldrig. En återkomst av Gianfranco Zola kanske skulle vara något?

Annons

CATANIA
Mina tveksamheter kring Vincenzo Montella som tränare visade sig vara helt obefogade. Hans Catania har denna säsong hittat en tydlig spelidé och varit en frisk fläkt. Montella har visat sig vara en slug, lugn och målmedveten ledare. Catania vill garanterat fortsätta sitt äktenskap med Montella men om framgångarna fortsätter är det inte otänkbart att han kommer ha en del större klubbar efter sig i sommar. Med president Pulvirentis och sportdirektör Lo Monacos smartness är jag dock inte så orolig att de inte skulle hitta en bra ersättare i så fall.

CESENA
Cesena ser ut att vara på väg mot Serie B och det troliga är att man då försöker bygga nytt med en helt ny tränare. Nuvarande Mario Beretta skulle kunna få stanna om han får laget att göra en bra vår. Men det troliga är att de börjar om med en ny tränare. En återkomst av Pierpaolo Bisoli kanske?

Annons

CHIEVO
Tränare Domenico Di Carlo gör sin andra sejour i Chievo och denna säsong kan komma att bli hans bästa med Verona-klubben. Sitter säkert och lär fortsätta nästa säsong.

FIORENTINA
När Sinisa Mihajlovic fick sparken och man anlitade Delio Rossi trodde jag på stor förbättring. Rossi är en bra tränare men har inte fått det att funka riktigt hittills. Fiorentinas ägare Della Valle brukar dock ha stort tålamod med sina tränare så det troliga är att de kommer fortsätta med Rossi även nästa säsong om ingen större katastrof inträffar (typ att de åker ur). Drömmen är nog ändå att Luciano Spalletti någon gång återvänder till sina hemtrakter. Roberto Baggio eller Dunga vore
populära val bland supportrarna.

GENOA
Pasquale Marino som ersatte Alberto Malesani har blandat och gett. Ibland har spelet varit lysande och ibland har det varit nattsvart. Marino har våren på sig att visa att han är Genoas man även nästa säsong. Men president Preziosi är inte rädd för att sparka tränare och om han inte gillar vad han ser kommer han göra en förändring till nästa säsong. Vincenzo Montella som har en kanonsäsong bakom sig i klubben som spelare lär säkert vara ett frestande namn.

Annons

INTER
Se bloggen (klicka här)!

JUVENTUS
Även om det gått lite knackigare på sistone så har Antonio Conte imponerat
under sin första säsong i klubben och Juventus ser Conte som sin ledare
för många år framåt. Sitter hur säkert som helst.

LAZIO
Edy Reja och Claudio Lotito verkar ha ett förhållande likt ett gammalt par som bråkar men ändå gillar varandra. Den senaste dusten mellan Reja och klubbledningen slutade i en fortsättning och verkar till och med ha stärkt deras samarbete. Vad som bestämdes är dock inte helt klart men att Reja sitter hela säsongen är definitivt säkert. Sedan kan det antagligen ha varit så att om Reja grejar tredjeplatsen så finns det en muntlig överenskommelse om en fortsättning. Om Reja inte fortsätter nästa säsong finns säkert både Gianfranco Zola och Luigi De Canio med i bilden som ny tränare. Men framtidens Lazio-tränare är väl ändå Diego Simeone?

Annons

LECCE
Serse Cosmi har fått Lecce på fötter igen. Om han räddar kvar dem i Serie A kan han komma att belönas med att få fortsätta.

MILAN
Milan gillar att ha samma tränare under en längre period vilket talar för att Massimiliano Allegri fortsätter ett bra tag till med klubben. Åtminstone till 2014 som han har kontrakt till. Skulle saker och ting börja gå riktigt dåligt (som att bli förnedrade i C:L t ex) kan givetvis allt hända men just nu känns det långt borta. Skulle Cesare Prandelli kunna vara en tänkbar ersättare efter VM?

NAPOLI
Mazzarri har kontrakt till 2013 och det är givetvis mycket möjligt att han får fortsätta tills dess, inte minst om de skulle slå ut Chelsea och klara en tredjeplats i ligan. Men Mazzarri och president Di Laurentiis förhållande är långt ifrån perfekt och det krävs inte mycket för att saker kan börja krackelera. För mig är det inte otänkbart att Napoli bryter med Mazzarri eller vice-versa i sommar. Frågan är vem som i så fall skulle kunna ersätta? Är Gian Piero Gasperini fortfarande intressant? Har Claudio Ranieri spelat ut sina kort? Är gamle Napoli-spelaren Gianfranco Zola för orutinerad?

Annons

NOVARA
Novara tog nyligen tillbaka sin gamle tränare Attilio Tesser. Han är lite av en legend i klubben och det är inte omöjligt att han får fortsätta även nästa säsong.

PALERMO
Här är det intressant. Om Zamparini får igenom sitt samarbete med sina ekonomiskt starka arab-vänner lär Palermo satsa. Då är det nog tveksamt om det är Bortolo Mutti som är tränare nästa säsong. Mutti har gjort ett bra jobb hittills och om han skulle lyckas ta Palermo till en Europa League-plats lär han finnas med i diskussionen för tränarjobbet även nästa säsong. Men det troliga är att om Palermo ska satsa så vill de ha ett större namn. Fabio Capello är fortfarande arbetslös. Är det en slump?

PARMA
Roberto Donadoni har nyligen tagit över jobbet från Franco Colomba och jag tror att Parma vill försöka satsa långsiktigt med honom. I alla fall till 2013 då kontraktet går ut..

Annons

ROMA
Här är tränarfrågan inte så lätt som att bara byta tränare hux flux. Byter man tränare sätter man också stopp för ett projekt. Roma har tänkt långsiktigt med Luis Enrique men
att brottas med de inte alltför goda resultaten hittills är inte är helt lätt. Än så länge verkar de nya ägarna och klubbledningen gå ut med att de vill ha kvar L.E även för framtiden men saker och ting kan ändras. Det är heller inte helt säkert att L.E själv väljer att fortsätta om han känner att resultaten blir för dåliga eller att han inte har spelarnas
förtroende. Om projektet med L.E skulle ta slut är det inte helt lätt att se vem som skulle kunna ta över. Förmodligen en tränare som passar in på deras profilbild. Det vill säga en tränare som spelar offensiv fotboll och satsar på unga spelare. Walter Mazzarri? En återkomst av Vincenzo Montella? Det finns ju en tränare som passar perfekt in på deras kravbild. Zdenek Zeman. Roma & "Il Boemo" version 2.0?

Annons

SIENA
Giuseppe Sannino har gjort ett bra jobb med Siena den här säsongen och om klarar
de att hålla sig kvar lär Sannino också sitta kvar.

UDINESE
Udineses projekt utgår mycket från Francesco Guidolins kloka hjärna. Känslan är
att hur länge Guidolin sitter kvar är upp till honom själv.

***

Helgen:

Inter och Napoli spelar redan ikväll eftersom de ska spela Champions League i nästa vecka. Så omgång 27 inleds alltså med Chievo-Inter (Tv4 Sport) och Napoli-Cagliari (Canal Plus sport 1). Ranieri och Inter måste börja vinna nu så matchen blir viktig för deras del. Mazzarri kan komma att vila en del spelare med tanke på den viktiga matchen mot Chelsea. Edinson Cavani kan vara en av dem.

Palermo tar emot Roma på lördag kväll. H-ur ska Palermo hämta sig ifrån förlusten med 0-4 mot Milan sist? Hur ska Roma hämta sig efter derbyförlusten? Missa inte matchen på TV4 Sport kl 20.45.

Annons

På söndag fortsätter scudetto-jakten mellan Milan och Juventus. Milan hade en tung förlust mot Arsenal i veckan och även om Milan gick vidare kan matchen ha påverkat dem negativt. Zlatan lär t ex varit mindre glad. Frågan är om reaktionen blir revanschlusta eller besvikelse när man möter Lecce på hemmaplan. Juventus ligger två poäng efter Milan och har inte råd att tappa poäng. Man har en tuff bortamatch mot Genoa där Alberto Gilardino väntas vara tillbaka. Juventus har problem i backlinjen och kan komma att ställa upp med Martin Caceres och Arturo Vidal som mittbackar.

Kvällen avslutas med Lazio-Bologna (TV Sport) och Novara-Udinese (Canal plus sport Extra). Båda matcherna börjar 20.45.

Publicerad 2012-03-09 kl 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto