Goitom lagkapten när Eritrea misslyckades i VM-kvalet: "Det gick inte som vi hade önskat"

Henok Goitom bar kaptensbindeln när Eritrea gästade Namibia i Afrikas VM-kval.
Trots flera vassa lägen från AIK:s anfallare förlorade Eritrea matchen och deras resa mot VM i Qatar är därmed över.
"Det gick inte som vi hade önskat", skriver Goitom på Twitter.

Att det är landslagsuppehåll just nu har väl knappt någon gått miste om. I Europa är vi inne i slutfasen av EM-kvalet och det är tätt i flera grupper om en plats i mästerskapet nästa sommar.

I Afrika har nationerna i stället inlett kvalet till VM i Qatar 2022.

Den långa resan till VM 2022 inleddes med de 28 lägst rankade nationerna på FIFA:s världsranking från juli 2019. Två av de nationerna är Eritrea och Namibia – som ligger på 202:a respektive 121:a plats på världsrankingen.

Med i Eritreas startelva och med kaptensbindeln fanns AIK:s Henok Goitom. Även Sirius Mohammed Saeid fanns med från start i matchen.

I det första mötet, förra onsdagen, vann Namibia borta med 2-1 och satte sig i en bra position inför kvällens returmöte. Eritrea var piskade att vinna för att gå vidare i VM-kvalet.

Goitom såg ut att vara på spelhumör i den första halvleken och var den spelare i Eritrea som hotade allra mest. AIK-anfallaren hade bland annat en frispark strax ovanför ribban och ett kanonläge inne i straffområdet men 34-åringen lyckades inte få in bollen i mål.

I stället kunde Namibia gå ut till pausvila med en 1-0-ledning efter mål av Absalom Limbondi.

Eritrea var tvunget att göra två mål under den andra halvleken för att åtminstone få till en förlängning. Närmast var återigen AIK:s Goitom som hade två fina lägen under slutet av ordinarie tid.

Men det ville sig inte för Eritreas del. I stället kunde Namibia avgöra matchen på stopptid med sitt andra mål genom Peter Shalulile.

Namibia vann således med 2-0 och avancerade vidare till nästa runda efter att ha vunnit dubbelmötet med 4-1.

"Det gick inte som vi hade önskat, men vi spelade bättre i den här matchen än den första. Vi fortsätter kämpa för att bli bättre", skiver AIK-stjärnan på Twitter.

För Goitom och Saeids Eritrea så innebar resultatet att VM-resan mot Qatar är över.

Publicerad 2019-09-10 kl 22:10