13:e raka utan seger för uppgivet Gais

Bollinnehavet hade knappast kunnat varit speciellt mycket större. Men att omsätta detta övertag i mål låter sig inte göra för Gais. Än en gång dominerade laget matchen - och förlorade efter att Trelleborg gjort matchens enda mål.

Gais håller klart god allsvensk klass vad gäller spelet men att göra mål när det gäller anfallsspelet är det frågan om laget hade räckt till i division II.
Wanderson, Eyolfur Hedinsson och Kenneth Gustafsson tillhörde alla de största målsumparna.

I en föga välspelad match, som präglades av svagt passningsspel från båda lagen och som såg ut att vara på väg mot 0-0, kom matchens enda mål i den andra halvleken något som en befrielse vad gäller fotbollsunderhållningen.

Mikael Bengtsson slog ett frisparksinlägg in i målområdet och där dök Peter Abelsson upp och nickade in bollen förbi Dime Jankulovski från nära håll.

Gais fick slutföra matchen med en match mindre på planen efter att tunge mittfältspjäsen Mattias Lindström avsiktligt stoppat bollen med handen. Han hade en varning tidigare sedan slutet av den första halvleken och domaren Johan Hamlin fann ingen annan råd än att visa det röda kortet.

Inte nog med att Gais missade möjligheten att ta viktiga poäng när både Hammarby och Djurgården förlorade sina respektive matcher - laget tvingas också klara sig utan en av de viktigaste spelarna till derbyt mot Häcken på torsdag.

Publicerad 2009-08-03 kl 21:21