POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

16-åring debuterade för Hammarby: ”Finns potential”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Isac Lidberg, 16, gjorde under måndagen debut i Hammarby i allsvenskan.
- Det finns potential i honom, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Pablo Pinones-Arce, Måns Söderqvist och nyförvärvet Imad Khalili saknades. Då fick Isac Lidberg, 16, hoppa in för Hammarby mot Falkenberg (seger 3-0) under måndagen.

Anfallstalangen skrev a-lagskontrakt med de grönvita i mars och fick alltså göra sin debut i allsvenskan i den 89:e minuten hemma mot Falkenberg.

- Han fick några minuter och det är alltid roligt när en ung spelare kan komma in. Under mitt sista år i Kalmar släppte jag in Filip Sachpekidis och han fick till och med göra mål. Det finns lite potential i Isac, frågan är hur de unga grabbarna kommer ta vara på det. Men han är en klassisk centertyp. Kan han bara lära sig lite mer fotboll har han en bra framtid, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand.

Hur har hans attityd varit hittills då?
- Jättebra. Han har tränat på jättebra.

Lidberg får också beröm av Kennedy Bakircioglu efter debuten.

- Det är jättekul. Det är inte ofta man ser en 16-åring göra ett inhopp i allsvenskan. Det är kul och jätteroligt för honom. Isac är en väldigt ambitiös kille och han tränar på hårt med oss. Han visar ingen respekt, säger Kennedy.

- Han är en stor spelare och han har bra förutsättningar. Får han börja träna med oss redan som 16-åring och köra på så tror jag att det är upp till honom om han vill lyckas eller inte. Men det är ingen lat kille. Han vill verkligen visa vad han kan och han gör det bra på träning.

Se Lidberg hoppa in i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-14 kl 09:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå