Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

18 mål igen skrämmer inte Hysén

Tobias Hysén är Allsvenskans bäste spelare. Men trots att förväntningarna närmast skrämmer efter det suveräna fjolåret så vågar Hysén tro på en ny 18-målssäsong.

- Det blir svårt att komma upp i 18 mål igen men jag vet att det går, säger Tobias Hysén till FotbollDirekt.se.

- I ett bra lag som IFK kan jag alltid räkna med 1-2 målchanser per match och även om motståndarna har koll på mig så är det sällan det går att hålla koll på någon i 90 minuter.

Säsongen som är på gång borde annars på sätt och vis skrämma.
Så stor som pressen är på Tobias efter ett rent dansant fjolår. Och som om inte det vore nog av förväntningar så har en fin försäsong ytterligare ökat trycket på honom.

- Jag förstår vad du menar men känslan för mig är ändå att jag har ett helt annat lugn än tidigare. Då har jag haft mer att bevisa, nu har jag visat att jag kan och känner stort trygghet i det.

- Sedan är det klart att det betyder mycket för självförtroendet att jag kommit med i landslaget och börjat etablera mig där.

Men trots att Tobias Hysén så totalt och självklart avdramatiserar den uppmärksamhet han har på sig så har förra året likväl gjort en hel del med honom som person.

- Jag har ju fått en helt annan syn på mig själv. Det var först efter sommaren jag började känna mig själv som en målskytt.

Och motivationen är inga problem, trots SM-guld med både Djurgården och IFK Göteborg och inte minst skytteligasegern i fjol.
Tvärtom så har han outtröttligt specialtränat avslutningslägen.

- Jag har jobbat mycket med avslutningslägen för att få in det i ryggmärgen ännu mer. Det handlar om att ge mig så många olika alternativ som möjligt för olika målsituationer och det kommer att bli ännu mer när det blir varmare ute.

Men är du inte mätt - du har ju vunnit allt på allsvensk nivå?
- Nej, det är inga problem. Landslaget har samtidigt gett mig en nytändning. Nu gäller det att ligga i där inför EM-kvalet i höst. Det är en stor utmaning.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-05 kl 11:00
Annons
Annons
Annons