Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

"2011 har varit tufft och stökigt"

Allsvenskan

Malmö höll under måndagskvällen ett stormöte med sina supportrar. Det med anledning av läktarsituationen och de två avbrutna hemmamatcherna under året.

– Vi har ett krig där ute där sponsorer kraftigt överväger att inte vara med nästa år, säger Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson enligt Sydsvenskan.

Läktarsituationen i Malmö är allt annat än bra. Vanligtvis brukar man mötas av en fin stämning på Swedbank Stadion - skapad av MFF:s högljudda klack. Men i år har varit ett ovanligt år.

Två hemmamatcher har avbrutits och trots att den fina stämningen finns kvar strider fansen mot sin egen klubb. Bengaler brändes av under bortamatchen mot AZ Alkmaar och nu har Malmö stoppat grupperingen Rex Scania från att ta in flaggor på arenan, uppger Sydsvenskan.

Annons

MFF höll i ett stormöte under tisdagskvällen. Då deltog bland andra tränaren Rikard Norling, VD:n Per Nilsson, ordföranden Håkan Jeppsson och supportrar från de två grupperingarna Rex Scania och Supras Malmö.

Sydsvenskan skriver att ungefär 300 personer fanns på plats under mötet och det som diskuterades var bland annat pyrotekniksfrågan. Fansen ifrågasatte då beslutet om att förbjuda vissa banderoller på matcher. MFF förklarade att bengaler doldes av vissa symboler och banderoller i samband med identifikationen under matchen mot AZ.

De två supportergrupperingarna menar att det är fel på regelsystemet och att pyroteknik gynnar klubben. Det anses också vara en stor del av läktarkulturen och spelarna sägs bli taggade av det.

Håkan Jeppsson, Malmös ordförande, är inte nöjd över situationen.
– 2011 har varit ett tufft och stökigt år. Det har innehållit ekonomiska bakslag, tränarcirkus och avbrutna matcher, sade han på mötet enligt Sydsvenskan.

Annons

– Vi har ett krig där ute där sponsorer kraftigt överväger att inte vara med nästa år. Det kan kosta oss oerhört mycket.

Publicerad 2011-09-20 kl 10:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto