Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

26 juli - sista dag för övergångar

Transferfönstrets öppethållande diskuterats flitigt för tillfället. Men det som nog många inte har riktigt koll på är att det faktiskt stänger vid midnatt 28 juli och inte 31 juli.

"Transferfönstret har öppet under hela juli." Det är så det har basunerats ut i fotbollssverige den senaste tiden. Men faktum är att det är en villfarelse. Sista dagen för övergångar är vid midnatt mot 29 juli.
Förbundsordförande Lars-Åke Lagrell förklarar varför, för FotbollDirekt.se.
- Transferfönstret håller öppet i fyra veckor på sommaren. Detta enligt det avtal som finns mellan EU-kommisionen och Fifa.

I och med att det rör sig om fyra kalenderveckor, gör det alltså att transferfönstret öppnades formellt för de svenska klubbarna vecka 27, den 29 juni och håller öppet till och med vecka 30, söndagen 28 juli.
Ett förtydligande som kan vara på sin plats och nog så viktigt att hålla i minnet när det handlar om övergångarna i den svenska fotbollen.
- Vi har försökt få det förlängt men har fått nej på det. Det är tolv veckor på vintern, fyra veckor på sommaren som gäller, säger Lars-Åke Lagrell till FotbollDirekt.

Publicerad 2009-07-15 kl 13:16
Annons
Annons
Annons