Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ademi lämnar Djurgården - lånas ut till Lahti: "Viktigt att få spela"

Allsvenskan

Albion Ademi lämnar Djurgården.
Han lånas ut till Lahti FC över vårsäsongen.
- För min del är det viktigt att få spela fler matcher, säger han i pressmeddelandet. 

3:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Albion Ademi värvades till Djurgården inför säsongen 2021. Första året innehöll dock inte mycket speltid för yttern, som bara gjorde åtta inhopp under den allsvenska säsongen. Även i år kommer konkurrensen vara tuff på vänsterkanten, inte minst sedan Sead Haksabanovic anslutit på ett korttidskontrakt.

Nu står det därför klart att Ademi lånas ut till FC Lahti fram till 15 juli. Därefter kommer parterna föra en diskussion kring resten av säsongen, meddelar Djurgården i ett pressmeddelande.

-  Albion behöver speltid och har förberett sig på ett bra sätt under försäsongen. Så han kommer till Lahti i bra form där han får en tränare som har känner bra och som har god kunskap om honom sedan tidigare, säger sportchef Bosse Andersson om utlåningen.

ANNONS

Ademi själv kommenterar flytten som följer:

- För min del är det viktigt att få spela fler matcher än det blivit under försäsongen och cupen. Nu hoppas jag att jag får mycket speltid så att jag kan komma tillbaka till Djurgården ännu starkare. Jag kommer att spela i ett bra lag i förstaligan och jag tror att det kan bli en nyttig period som kommer att stärka mitt spel och mitt självförtroende.

Ademi är uppväxt i Finland och har fram tills flytten till Stockholm spenderat hela sin fotbollskarriär i landet. Lånet blir första gången han representerar FC Lahti.

Publicerad 2022-03-25 kl 12:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto