Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Agent får tung kritik av spelare och ledare - har portats från allsvensk arena

Allsvenskan

Blash Hosseini har fått svidande kritik av Dennis Hadzikadunic.
Nu kan Fotbollskanalen avslöja att agenten är portad från en allsvensk arena - och att flera spelare brutit med honom efter att ha känt sig felaktigt behandlade.
- Det verkar vara något som han har satt i system, säger exempelvis Filip Dagerstål till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Blash Hosseini har snabbt blivit en maktfaktor inom svensk fotboll och representerat spelare i flera övergångar, som bland annat Carl Starfelt till Celtic, Aiham Ousou till Slavia Prag, Rami Kaib till Heerenveen och Besard Sabovic till Chimki.

Nu kan Fotbollskanalen berätta att agenten inte längre är välkommen på en allsvensk arena - och dessutom riktar flera spelare kritik mot hans sätt att företräda dem.

En spelare som Fotbollskanalen tidigt hade uppgifter på att han kände sig illa behandlad var Malmö FF:s Dennis Hadzikadunic. Men innan Fotbollskanalen fick till en intervju så la han först ut ett inlägg på Instagram där han riktade stark kritik mot Blash Hosseini. 

ANNONS

Sedan valde Hadzikadunic att i podcasten Heltidsproffs utveckla vad han menade.

Det han berättade om rörde hans flytt till ryska Rostov.

- Det var inte allt som han sa till mig som stämde. Pengarna som jag skulle få i kontraktet stämde inte. Vi klev på det tåget, men jag hade lite i bakhuvudet att allt inte riktigt stämde. Det tänkte jag på när jag var i Rostov och hade pratat med lite människor. Då märkte jag att den här killen har ljugit mig rakt upp i ansiktet, sa Hadzikadunic som menade att agentens fokus inte låg på honom som spelare och klient, utan på pengar som han hade möjlighet att tjäna själv.

- Jag var blind ett tag, men sedan märkte jag att den här killen vill gräva en grav till mig. Det här väcker jättemycket känslor. Jag önskar honom allt det värsta, fortsatte Hadzikadunic i podden.

ANNONS

Fotbollskanalen har pratat med flera spelare som berättar om liknande upplevelser.

En av spelarna är Filip Dagerstål, som numera tillhör Lech Poznan i Polen.

- Det var när jag gick till Chimki. Det blev inte bra. Han (Blash) var inte riktigt öppen med allt och la inte alla korten på bordet. Han försökte rädda upp det med en efterhandskonstruktion så att det skulle se så snyggt ut som möjligt, men det var ganska kört då, säger Dagerstål.

Största anledningen till Dagerståls kritik handlar om ersättning som han menar att han var på väg att gå miste om på grund av Hosseini.

- Jag vill inte kommentera summor, men ja… det var en del pengar. Men oavsett hur mycket det är så var det ju en som jag jobbade med och som var min rådgivare och agent, då är det inte summorna som är den stora grejen utan mer att det blev som det blev. Sedan när jag fick höra om andra spelare också som jag har pratat med så verkar det ju vara något som han har satt i system. Så det var såklart inte kul. Det hände och det var fruktansvärt tråkigt.

ANNONS

Kan du gå vidare med det?
- Det löste sig ganska bra för mig ändå till slut. Så jag har inget att gå vidare med. Det blev rätt när saker kom fram till slut. Jag fick reda på en del saker och då kunde jag lägga ihop ett plus ett.

Enligt Dagerstål var Hosseini på väg att tillskansa sig en summa pengar som spelaren ansåg sig ha rätt till. 

- Men innan han hann ta delen av mig så kom en del saker fram. Jag fick reda på en del saker och då kunde jag lägga ihop ett plus ett.

- Sedan hade jag hört från andra spelare att man ska vara vaksam, och då var det ganska enkelt… det stämde inte riktigt, säger han.

Filip Dagerstål har lämnat Blash Hosseini. Det har även Anton Salétros gjort.

- När jag var i Rostov så skulle jag ha fått en ”sign off”. Men det är pengar som jag inte har sett. Det var Blash som hade lovat mig, säger Salétros.

ANNONS

Fotbollskanalen har pratat med ytterligare spelare som berättar om liknande upplevelser, om brutna löften kopplade till olika former av utbetalningar. Men de vill vara anonyma. 

De senaste veckorna har två av Blash Hosseinis spelare varit i blåsväder. Både Mohanad Jeahze och Anthony van den Hurk vägrade, trots att de har kontrakt, att spela med sina klubbar, Hammarby och Helsingborg. Anledningen var att de ville bli sålda, och i båda fallen pekas Hosseini av klubbarna ut som en del i konflikterna, erfar Fotbollskanalen.

Båda spelarna fick stark kritik för agerandet och bad om ursäkt. I Anthony van den Hurks fall var det agenten Matthew Rusike, som jobbar tillsammans med Blash Hosseini, som uttalade sig.

Det är inte första gången som Blash Hosseinis spelare har hamnat i blåsväder i sina allsvenska lag på grund av att de har velat bli sålda.

ANNONS

Bland annat dök Victor Wernersson inte upp på en träning med IFK Göteborg på grund av att han, utan klubbens vetskap och tillåtelse, besökte belgiska Mechelen. Det gjorde att han fick skarp kritik från Blåvitt och därför tvingades be laget om ursäkt. 

Och Kerim Mrabti vägrade, enligt Expressen, träna med Djurgården för att han ville bli såld.

Nu kan Fotbollskanalen berätta att flera allsvenska klubbar har markerat mot Blash Hosseini.

- Han är portad från vår arena. Han är inte välkommen. Han representerar några av våra spelare och det har varit saker som har hänt som inte ska hända, säger en allsvensk klubbledare.

En annan allsvensk klubbledare berättar att man även där har markerat mot agenten:

- Vi har agerat väldigt kraftigt. Vi gör inte affärer på det sättet som han vill. Så vi har agerat. Vi har haft problem där hela tiden. När vi inte har gått med på hans sätt att vilja göra saker så får vi höra att vi är odugliga för att andra klubbar gör så här. Jag har svårt att se att han dyker upp hos oss på ett tag.

ANNONS

En före detta allsvensk klubbledare vittnar också om att Blash Hosseini gjorde saker som fick konsekvenser.

- Till slut var han inte välkommen. Vi ville inte längre göra affärer med honom. Han passerade vår gräns, säger klubbledaren.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Blash Hosseini som har fått flera chanser att bemöta kritiken, men efter att ha fått frågor på mejl har han inte återkopplat.

Publicerad 2022-08-17 kl 14:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto