POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK-basen räknar ned: "Liverpool vore drömmen"

Europa League-lottningen närmar sig.  Nu räknar vi ner tillsammans med AIK-basen Thomas Edselius som är på plats i Monaco.
- Drömscenariot är att vi får Liverpool i gruppen och att vi slår dem.

AIK och Helsingborg kan efter lunch vara ordentligt uppe i smöret efter Europa Leagues lottning till stundande gruppspel.
AIK:s representanter är på plats genom vd Thomas Edselius och sportchef Jens Andersson som rest direkt från Moskva till Monaco för att närvara vid dagens lottning. Och AIK kan hamna i samma grupp som storheter som någon av Liverpool, Tottenham och Inter.

– Drömscenariot är att vi får Liverpool i gruppen och att vi slår dom, säger Thomas Edselius till FotbollDirekt.se.

- Men generellt kan man säga att vi tar hellre de sämre lagen, som inte är publikmagneter, och går vidare än att åka på däng mot storlag som Liverpool, Inter och Tottenham som drar massa folk.

Skrällen i Moskva får emellertid AIK:s nye vd att våga tro på att AIK ska kunna klara av även vad som skulle kunna betraktas som mardrömslotter. Med andra ord; kan AIK rå på en storklubb som CSKA så kan man rå på i stort sett vilket europeiskt motstånd som helst.
– Kan vi slå CSKA över två matcher, då ska vi kunna bjuda upp till match mot alla lag här också. Visst Helsingborg är också i gruppspelet, men vi går in som vinnare, det gör inte de.

Men Europa Leaguespelet kan få ännu en dimension för AIK.
Nu kan det bli aktuellt att spela någon av höstens Europa League-matcher på klubbens nya Friends arena. 50 000 åskådare mot Liverpool på tvåmiljardersarenan – en oemotsåndlig tanke, alldeles oavsett AIK-supporter, eller inte.

– Tror du det?, att vi säljer ut om Liverpool kommer?, skrattar Thomas Edselius och fortsätter:
- Vi har inte bestämt något än men antagligen blir det så att den spelas på Råsunda. Men vi har inte bestämt något än och möjligheten till spel på nya finns fortfarande.

Publicerad 2012-08-31 kl 12:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå