POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK-fansens ambassadprotest kan bli till storpolitik

AIK-supportrar planerar en demonstration utanför Hollands ambassad på tisdag. Men fansen är beredda att gå ännu längre för att få fler bortabiljetter.
- Vi är beredda att gå långt för att nå våra mål, säger en av initiativtagarna.

Bakgrunden är känd: AIK:s fans tilldelas bara 1 600 biljetter till bortamatchen mot PSV Eindhoven på Philips Stadion den 25 oktober. Biljetterna sålde slut på nolltid, men så många som 4 000 AIK:are har visat intresse av att se Europa League-mötet på plats i Holland.

AIK har ansökt om fler biljetter men det ser tvärkört ut – PSV säger nej. AIK-fansen är besvikna över bemötandet från den holländska storklubben, och ser ingen annan utväg än att lyfta frågan till diplomatnivå. På tisdag kväll kommer supportrar demonstrera utanför holländska ambassaden på Götgatan i Stockholm.

- Vi är inte som Djurgården. Vi är AIK, vi går två steg längre. Fungerar inte plan A, så får vi gå vidare med plan B och plan C, säger Simon Strand, en av initiativtagarna från AIK-alliansen, till FotbollDirekt.se.

- Vi har ju försökt den vanliga vägen, precis som klubben gjort. Det är massor av enskilda AIK:are som mailat PSV och hört sig för. Men det har blivit samma svar, och det är i princip ”fuck you”.

Alternativet för de som inte hann få köpa biljett när de släpptes i onsdags, är att skaffa sig biljetter på egen hand och utanför klacksektionen. Men det innebär samtidigt att man måste skaffa medlemskap i PSV Eindhoven.

- Vi har förstås tänkt tanken, men om 500-1 000 svenskar plötsligt skaffar medlemskap i PSV så förstår de kanske vad det handlar om, säger Simon Strand.

- Anledningen till att vi inte får fler biljetter? Vi har inte fått något rakt svar, men om jag får spekulera så tror jag att vi kommer höras för mycket. Den här matchen lär inte bli slutsåld, och om vi kommer med 4 000 pers så finns risken att det låter som att vi är hemmalag.

Simon Strand är noga med att påpeka att demonstrationen bara är en del i ett större påtryckningsmaskineri för att få fram fler biljetter.

- Vi kommer skriva ett formellt brev till holländska ambassaden, vi har en kontakt där, och vi kommer dessutom höra oss för med svenska ambassaden i Haag.

Du säger att ni har både en plan B och en plan C. Hur ska ni gå vidare om inte det här fungerar?

- Jag vill inte avslöja för mycket, men det finns flera sätt att ta det vidare och det skulle drabba Hollands intressen i Sverige. Vi har pratat om att starta en info-sajt om dåliga sidor med Holland, och där finns det ju att ta av.

- Det är trist om vi måste göra en diplomatisk fejd av det här, men vi är beredda att gå långt för att nå våra mål.

Hur många kan ni räkna med på demonstrationen?

- Kommer det färre än 500 så blir jag besviken. Det kommer att märkas om man säger så, men samtidigt är det mer än bara ”for show”, vi vill som sagt påverka och är beredda att gå långt.

Publicerad 2012-09-29 kl 15:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå