Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK får inte dispens för Markkanen: "Avslagit ansökan"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det blir ingen Eero Markkanen i AIK. SvFF:s tävlingskommité har avslagit klubbens dispensansökan.

- Det fanns ingen förutsättning för att ge dispens, säger tävlingskommiténs ordförande Gerhard Sager till Fotbollskanalen.

AIK hade hoppats på att få förstärkning i guldstriden i form av den tidigare anfallaren Eero Markkanen. Finnen bröt med Real Madrid, där han huserat i reservlaget Castilla, den 19 augusti - en knapp vecka efter att det svenska transferfönstret stängt. AIK lämnade då in en dispensansökan för att få värva Markkanen, men nu kommer negativa besked.

- Vi har haft ett möte på eftermiddagen och vi har beslutat att avslå Markkanens framställan om att få en dispens för att registreras i AIK, säger tävlingskommiténs ordförande Gerhard Sager till Fotbollskanalen.

- Saken är att avtalet han hade med Real Madrid sades upp när det svenska fönstret redan var stängt. Och då finns det ingen förutsättning för att man ska kunna ge dispens. Det vore att kringgå våra regestreringsbestämmelser.

Var det ett enkelt beslut att ta?
- Ja, när vi hade alla papper på bordet med Real Madrids uppsägning 19 augusti så var det ett enkelt beslut att ta, säger Sager till Fotbollskanalen.

Var Eero Markkanen tar vägen nu är fortfarande oklart. I klippet ovan kan du se finnens sex mål för Gnaget säsongen 2014 - innan han lämnade för Real Madrid.

Publicerad 2015-08-31 kl 17:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons