Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK gick minus på Stefanelli-affären - och så mycket får klubben för Linnér

Allsvenskan

AIK sålde Nicolas Stefanelli i vintras.
En affär som klubben gick minus på.

Foto: Bildbyrån.

Under fredagen presenterade AIK sin delårsrapport för första kvartalet och klubben gjorde en förlust på 19 miljoner kronor.

Från januari till mars, första kvartalet, sålde klubben två spelare, Nicolas Stefanelli till chilenska CD Union La Calera och Oscar Linnér till 2. Bundesliga-ledaren Arminia Bielefeld.

Nu framkommer det att Stefanelli inte var inkomstbringande för AIK. Klubben gjorde helt enkelt nettoförlust på att sälja honom när det kommer till transfersumma. I slutändan kan dock ändå summan putsas till det då det finns en vidareförsäljningsklausul på 25-åringen.

"Försäljningen av Stefanelli medförde ett negativt nettoresultat vilket kan förbättras vid en vidareförsäljning av spelaren då avtalet innehöll en vidareförsäljningsklausul", skriver klubben.

ANNONS

AIK upplyser också om att Oscar Linnér var en "klass två-försäljning", vilket innebär att prislappen på honom landade på 2,5-5 miljoner kronor netto. Men den summan kan komma att stiga ytterligare om vissa "rörliga tillägg", såsom bonusar, faller ut. Då skulle Oscar Linnér bli en "klass tre-försäljning", och klubben får i sådana 5-10 miljoner kronor netto för målvakten.

Publicerad 2020-05-29 kl 12:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto