POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK hårdsatsar inte på internationella matcher

AIK i Europa League kommande säsong - men kopierar inte MFF. Internationella matcher står inte överst på den allsvenska tvåans program: ''Det är ingen prioritering vi gör''.

Malmö FF har, trots uteblivet Europaspel nästa år, aviserat stenhård satsning på träningsmatcher mot kvalificerat utländskt motstånd i vinter.

- Det måste vi göra, det är enda vägen. Det är erfarenhet det handlar om och det är ett ganska stort steg att ta, sade MFF:s sportchef Per Ågren till FotbollDirekt.se tidigare i höst.

För AIK väntar till skillnad från MFF Europacupmatcher 2012. Men någon enskild tydlig satsning på träningsmatcher under vintern mot utländskt motstånd, likt som det Malmö FF aviserat, det är inte aktuellt för AIK.
Istället är det hemvävt som gäller för tränarduon Andreas Alm och Nebojsa Novakovic:

- Inför den här säsongen valde vi att möta mindre bra lag, många matcher mot superettanmotstånd. Inför den här vintern har vi tagit beslut om vi vill vi ha bättre matcher men det blir mest matcher mot allsvenskt motstånd här hemma, säger Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.se.

Ett utländskt träningsläger är det som ser ut att bli aktuellt, i Turkiet eller i Spanien - men annars inga särskilda förberedelser inför stundande Europa League-spel - trots att många allsvenska konkurrenter som exempelvis MFF ser det som allt viktigare att få så många matcher som möjligt mot utländskt motstånd.

- Nej, det är inte det viktigaste för oss. Vi har varit framgångsrika när vi förberett oss på hemmaplan tidigare så vi vet att det också fungerar, konstaterar Novakovic och förtydligar:

- Det viktiga för oss i vinter blir först och främst den allsvenska premiären. Det är vad vi jobbar emot. Europa League-matcher kommer först senare - men om vi bara lyckas spela i hop laget under vintern på det vis vi vill så vet vi att vi kommer att vara väl förberedda när det är dags.

Så internationella matcher blir högst några enstaka låter det som?

- Jag skulle tro det. Åker vi till Turkiet eller Spanien så handlar det kanske om ett par matcher.

Publicerad 2011-11-10 kl 15:56
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå