AIK-löftets formbesked: tvåmålsskytt i träningsmatch

Henry Atola Meja visade framfötterna i träningsmatchen mot Sandviken.
AIK:s anfallslöfte gjorde båda lagets mål när matchen slutade 2-2.

Henry Atola Meja.

Efter 2-0-segern i cuppremiären hemma mot Örgryte i lördags gick AIK in till tisdagens träningsmatch mot ettan-klubben Sandvikens IF på Skytteholms IP med flera unga spelare i startelvan.

En av dem var den kenyanske forwarden Henry Atola Meja, 20, som inte var med i truppen mot Örgryte. Meja anslöt till AIK från Tusker FC i Kenya i vintras, men är inte tänkt att bidra i tävlingsmatcher redan nu.

I kväll visade han dock framfötterna när han nätade två gånger om. Först kvitterade Atola Meja från straffpunkten efter att Jonathan Tesfay Habte gett gästerna ledningen. Sedan gjorde kenyanen sitt andra mål kort före paus efter förarbete från Amar Abdirahman Ahmed till 2-1.

Sandviken kvitterade därefter till 2-2 i andra halvlek och det blev även slutresultatet. På söndag fortsätter AIK sitt cupspel när man gästar Eskilsminne i den andra gruppspelsomgången.

Publicerad 2022-02-22 kl 18:28