AIK med ena benet i nästa runda efter tre hemmamål

Urstark andra halvlek gav AIK 3-0 mot Lech Poznan. Nu har laget drömläge inför returen.

AIK har skaffat sig ett ypperligt läge till att ta sig vidare till den sita kvalrundan till Europa League sedan Solnaklubben slagit polska Lech Poznan med hela 3-0 på torsdagskvällen.

Efter en mållös första halvlek kom utdelningen ordentligt i andra. I den 60:e minuten kom ledningsmålet, om än något slumpartat, då bollen damp ner hos Martin Lorentzon efter en hörna. Lorentzon sköt in bollen från nära håll på halvvolley.

I den 78:e minuten kom tvåan. Nils-Eric Johansson tog sig snyggt förbi en försvarare innan han serverade Celso Borges med en passning snett inåt bakåt. Anfallaren var kylig i sin avslutning – bollen in precis intill höger stolpe.

Men det var inte slut där. Med fyra minuter kvar av full tid dribblade sig Martin Mutumba in i straffområdet och fann Viktor Lundberg, som med ett direktskott satte 3-0.

Returen spelas på torsdag nästa vecka och det ska till ett mirakel från polackerna om AIK:s Europaäventyr ska ta slut redan då.

Publicerad 2012-08-02 kl 21:10