Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK och DIF ska charmas till Globen-området

Allsvenskan

Stockholmsarenan i Globenområdet är åter högaktuell som ny hemmarena för både AIK och Djurgården. Stockholms stad uppges nu göra allt för att få AIK, Djurgården och Hammarby att göra gemensam sak.

- Nu när avtalet är klart kan vi på allvar börja diskutera med Hammarby, AIK och Djurgården om vi tillsammans kan skapa en arena för stockholmarna som genererar mer intäkter till klubbarna, säger Madeleine Sjöstedt till Idrottens affärer.

Hammarby är redan klara för arenan vid Globen med en kapacitet på 30 000 åskådare men lite överraskande kraftanstränger nu Stockholms stad för att få dit även både AIK och Djurgården.
Möjligheten har aktualiserats tidigare men med ljumt intresse från både Djurgården och AIK.
DIF har intensivt i flera månader gjort allt för att möta Stockholms stads krav för att få bygga på Östermalm vid Östermalms idrottsplats.

ANNONS
Så sent som för några veckor sedan presenterade Djurgården ett nytt förbättrat förslag för att möta stadsledningens önskemål.

Tidigare har den borgerliga alliansen i stort sett lovat de tre stora Stockholmsklubbarna varsin ny arena. Frågan är om det löftet nu spruckit?
För onekligen ser en charmoffensiv ut som ny taktik för att locka alla tre klubbarna till samma ställe.
Med det blir det svårt för Djurgården att förverkliga Östermalms-idén och nya nationalstadion i Solna ser ut att bli utan vardagsverksamhet i form av ett elitlag om AIK försvinner som möjlig hyresgäst.
AIK:s planer på att köpa Råsunda ser med det också ut att få skrotas.

Kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) ser nu ut att vilja ha ut max av miljardsatsningen i den nya Stockholmsarenan genom tre gäster som ger projektet bokningar för större delen av året.

ANNONS
Förstås ett ovärderligt inslag för ett mycket kostsamt projekt, i synnerhet som enda klara hyresgästen Hammarby i dagsläget återfinns i superettan.
Lägg där till den mördande konkurrens som skulle uppstå om både Djurgården och AIK fick varsin ny arena - och så nya nationalstadion i Solna ovanpå det.

Stockholms stad har ett avtal med AEG Facilities om driften av den nya Stockholmsarenan som ska vara invigd i december 2012.

- Att kunna trygga evenemangsdriften och ekonomin för projektet innebär att den sista pusselbiten är på plats för förverkligandet.

- Nu vill vi också realisera planerna för t.ex speedway, hästsport och bandy tillsammans med förbunden. Ishockey-VM 2013 ser ut att bli vårt första megaevenemang i arenan, säger Ninna Engberg VD Stockholm Globe Arenas (AEG Facilities svenska bolag).

ANNONS


Publicerad 2010-06-24 kl 13:28
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto