Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK öppnar för drastisk åtgärd - vill slippa polisnotor

Allsvenskan

Om inte beslutet kring slopad rabatt på polisiära insatser så kan AIK komma att ta till drastiska åtgärder.
– Ett sätt är att lägga den ökade poliskostnaden på biljetten, ett är att spela inför tomma läktare och en sista är att eventuellt lägga spelrätten i föreningen, säger klubbens vd Thomas Edselius.

Länspolismästaren Mats Löfving har beslutat att ta bort den 75-procentiga rabatt som AIK, Djurgården och Hammarby har haft på polisinsatser under allsvenska matcher.
Om inte beslutas kan AIK tvingas ta till kraftiga åtgärder som kommer drabba publiken ordentligt.

– Om de står fast vid det här beslutet så klarar vi inte av att svälja det ekonomiskt. Ett sätt är att lägga den ökade poliskostnaden på biljetten, ett är att spela inför tomma läktare och en sista är att eventuellt lägga spelrätten i föreningen. Hur enkelt det är rent juridisk har jag ingen aning om. Men första lösningen är inte att lägga det i föreningsform, säger AIK:s vd Thomas Edselius till FotbollDirekt.se

ANNONS

Vad krävs för att ni ska behöva gå så långt som att ombilda AIK till en förening igen?
– Om de står fast vid det här beslutet, vilket de förhoppningsvis inte gör, så klarar vi inte av att svälja det ekonomiskt. Om det är så lätt som att lägga spelrätten i föreningen istället för i aktiebolaget för att slippa den kostnaden så är det väldigt aktuellt. Men det är säkert något som kan ta ett tag. Så inte till nästa år kanske, men om vi ser några år framåt.

Djurgårdens ordförande Tommy Jacobsson berättade för FotbollDirekt i dag att Djurgårdens ledning nu i ett större första drag vill jämföra sig själv med arrangörer och evenemang som också drivs som aktiebolag, men som än så länge inte är avgiftsbelagda trots att deras event kräver stora polisiära resurser.
– Jämförelsen med Stockholm Maraton är klockren. I grunden är det konstigt att det ska vara en sådan skillnad på en förening kontra ett AB. Skulle IFK Göteborg vara mindre proffsiga och mindre vinstgenererande än AIK då eller? Det tycker jag känns konstigt, säger Edselius som berättar att även AIK håller på att kolla upp andra aktiebolag som driver verksamheter som kräver stora polisinsatser.

ANNONS

Edselius säger att klubbarna fortfarande inte fått se dokumentet som ligger till grund för Mats Löfvings beslut.
– Vi vill få ut grunden till det och se vad som står i det dokumentet. Vi blev lovade att fått ut det i måndags men vi har fortfarande inte fått det. Om det nu står någonting där som är korrekt och som vi inte förstått så får vi ju ta till oss det. Men om det inte är annorlunda än som vi har förstått det så vill vi att de gör om och gör rätt. Det här är Löfvings egna beslut och han kan ensam ändra det, säger Edselius.

Och AIK kan tänka sig att betala, men bara om det är lika för alla.
– Vi kan betala, men då ska alla betala. Vi får hjälp av Solna stad, dock kanske inte omfattningen är i samma form som till exempel Leksands hockeylag får av deras kommun. Det blir skev konkurrens där, om det ska vara debitering för sådant här så ska det gälla alla.

ANNONS
Publicerad 2012-10-12 kl 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto