POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK-scouten om nye Dif-målvakten: "En jävligt bra personlighet"

Dembo Touray på väg bort - nu värvar Djurgården ersättare: 20-årige Mehdi Khalil, en målvakt som AIK ratade så sent som i våras.
- Men det är ingen dålig målvakt, säger AIK:s chefsscout.

Pa Dembo Tourays tid i Djurgården ser ut att definitivt vara över. Efter elva säsonger i klubben lär nu den spektakuläre och omstridde målvakten lämna och Djurgården väljer att agera direkt.

20-årige Mehdi Khalil tas in från division 3-laget Köping - samma klubb som en viss Teteh Bangura huserade i förra året. Khalil har tidigare provtränat med Trelleborg men också med Dif:s ärkerival AIK. Chefsscouten Björn Wesström lovordar Khalil, men målvaktstalangen var aldrig riktigt aktuell för AIK.

- Han kommer ifrån division 3-fotboll och då ska det förstås till något extra för att matcha två så bra målvakter som vi har, säger Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

- Det är ingen dålig målvakt, och man ska komma ihåg att han har dragits med skadeproblem också.

Khalil har meriter från Sierra Leones ungdomslandslag och ses som ett stort framtidsnamn i hemlandet. Sierra Leones svenske förbundskapten L-O Mattsson har Khalil under uppsikt och ser stora möjligheter för 20-åringen.

- Går han in i Djurgården och börjar spela så är han högaktuell för landslaget i vår nästa match i början av september, säger Mattsson till FotbollDirekt.se.

- Jag kommer att följa honom hårt nu, det är en målvakt med stora kvaliteter och det ska bli intressant att följa honom.

Björn Wesström är försiktig med att uttala sig om Djurgårdens val att ta in Khalil, men ser möjligheter för keeper-talangen.

- Jag vet inte vad Djurgården har tänkt med honom, om han är värvad som förstemålvakt. Jag vill inte tala om vad Djurgården ska göra. Men för vår del så handlade det mest om att vi har två bra målvakter.

Ni har ändå sett honom under en  tid - hur bra kan han bli?

- Målvaktspositionen är ju en erfarenhetsposition och det är lite svårt att direkt se vart en karriär tar vägen för en ung målvakt.

- Men därmed inte sagt att det här är en målvakt som inte kan lyckas på sikt. Jag måste ändå säga att han har en jävligt bra personlighet och fysiska förutsättningar för att lyckas. Bara för att han inte lyckades hos oss så kan ju mycket väl lyckas hos Djurgården.

Publicerad 2011-07-20 kl 12:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå