Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK-sportchefen om nyförvärv: "Förberedda på olika scenarion"

Allsvenskan

AIK har lånat fem miljoner kronor av Svea Ekonomi.
I sommar kan klubben möjligen agera i transferfönstret. 
- Vi har en ganska bra plan för hur vi vill ta det här vidare, säger sportchefen Henrik Jurelius till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

AIK meddelade i mitten av maj att klubben lånar fem miljoner kronor av sin huvudpartner Svea Ekonomi, då klubben har "ett behov av en reserv för att möjliggöra ett fullt ekonomiskt handlingsutrymme vid kommande transferfönster".

Hur tänker då AIK agera på transfermarknaden i sommar?

Sportchefen Henrik Jurelius har ännu inget svar, men är tydlig med att lånet även är till för att klubbens ska kunna vara motståndskraftig vid bud utifrån på spelare i truppen. 

- Ett handlingsutrymme handlar också om att vi ska ha råd att tacka nej. Vi är också fortfarande i en pandemi och det är tuffa tider. Det gör oss starkare vid eventuella bud, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

ANNONS

Vilken inställning går ni in med till transferfönstret?
- Vi har en god plan och är förberedda på lite olika scenarion. Sedan får vi se i vilken takt och om det är möjligt att genomföra.

Vilka scenarion är ni förberedda på?
- Både in och ut kan man säga, men det beror också på tajming. Vi har en ganska bra plan för hur vi vill ta det här vidare.

Är det några speciella lagdelar ni tittar på gällande nyförvärv?
- Det är ganska brett och jag skulle säga att det alltid är så. Jag har lärt mig att det kan gå väldigt fort och då gäller det egentligen att vara förberedd på alla positioner. 

Nyligen kom det ut bilder i sociala medier på den landslagsmeriterade Alavés-anfallaren John Guidetti i träning på AIK:s träningsanläggning Karlberg. Jurelius menar dock att Guidetti inte varit i träning med AIK sedan laget drog igång den gemensamma träningen.

ANNONS

- Vi startade upp vår träning i måndags och John Guidetti har inte deltagit i den träningen, säger Jurelius och fortsätter:

- Det florerar rykten och bilder om det, men det är hela tiden spelare som tränar här på ledigheten. Han brukar höra av sig på ledigheten och vi har en av Sveriges finaste gräsmattor här, så den lockar.

Är det aktuellt för AIK att plocka in Guidetti på lån eller permanent i sommar?
- Han har kontrakt där och vad jag hör är ambitionen att fullfölja det.

Enligt Expressen kommer AIK även att förlänga med mittfältaren Bilal Hussein, som i dagsläget sitter på ett utgående avtal. Jurelius bekräftar i sin tur att parterna för samtal. 

- Vi har en fortsatt dialog och vi kommer att kommunicera när saker och ting är klara.

AIK är på tredje plats i allsvenskan med 14 poäng efter åtta omgångar. AIK har sex poäng upp till Malmö FF i serieledning, men Skånelaget har spelat nio matcher. 

ANNONS

Jurelius är till viss del nöjd med AIK:s inledning av säsongen.

- Vi är med i toppen, vilket var vår ambition och målsättning efter åtta omgångar, men vi sitter också här med en liten form av positiv besvikelse. Det är en besvikelse utifrån att vi känner att vi hade kunnat göra mer gällande vissa saker och att det fanns läge att få ut mer av matcher, vilket är positivt. Det handlar om att fortsätta gnugga, då vi tycker att vi är på väg åt rätt håll med många saker, men vi behöver vara mer påkopplade i större delen av matcherna och öka vår effektivitet. Det är delar vi tar med oss in i nästa fas i allsvenskan.

Är du nöjd med poängskörden?
- Vi är nöjda med att den har tagit oss till en position som är topp-3, men vi är besvikna över några resultat, som vi känner hade gett oss ett bättre läge inför resten av säsongen.

ANNONS
Publicerad 2021-06-18 kl 13:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto