POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK-stjärnan optimistisk: ''Vi ska sikta uppåt''

Robert Åhman Perssons fjolår går utanpå det mesta. Från blivande mästarklubben valde han AIK och hamnade i en smärre krigssituation.
- Men kaoset är glömt. Jag tror stenhårt på en bra säsong.

Robert Åhman-Persson var bara ett av flera nyförvärv i den nysatsning AIK gjorde under VM-uppehållet förra sommaren.
Efter en svart vår valde AIK-ledningen att sätta i gång operation utrensning och gjorde sig av med favoriterna Martin Mutumba och Bojan Djordic.
Men trots att verkligheten han landade i må ha varit smått surrealistisk - med tanke på att han lämnade landets mest välmående klubb - så ångrade han sig aldrig.
Och efter AIK:s starka säsongsavslutning tror nu Robert Åhman-Persson på en säsong som rent utav kan göra AIK till ett hot mot topplagen.

- Vi ska sikta uppåt. Jag tror stenhårt på en bra säsong och att vi placerar oss mycket högre än i fjol, säger Robert Åhman-Persson till FotbollDirekt.se.

- Tittar man på hur vi avslutade säsongen och vilka spelare vi har, spelare för spelare - så känner man att vi är ett ganska bra lag.

Tre raka segrar och en oavgjord räddade det allsvenska kontraktet.
Det är mycket just det som får Åhman-Persson att våga tro på en säsong på en helt annan nivå än i fjol.
Och trots att AIK och Malmö FF i nuläget inte borde gå att jämföra så ser inte AIK-mittfältaren några jättelika skillnader.

- Det är klart att alla förluster tog på självförtroendet. Men som vi avslutade säsongen så hann vi känna att - ''Fan vi är ganska bra'', säger han.

- Och jag tycker inte att det är så jättestor skillnad på AIK och Malmö. Det var därför jag aldrig tvekade att välja AIK. Den stora skillnaden är ju att Malmö haft samma tränare i några år nu och fått behålla samma spelare.

Men att AIK bokstavligen tvingats börja om - det märks ändå för Åhman-Persson.
Det är med andra ord en hel del som måste bli rätt under vintern för att det där lyftet han ser framför sig ska bli verklighet.

- Vi måste ju bli bättre på i princip allt, det var ju bara Bangura som stack ut förra säsongen, säger han och fortsätter:

- Men vi har kvaliteter och får vi bara ihop det så är jag övertygad om att vi kommer att göra en bra säsong.

Publicerad 2011-01-12 kl 18:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå