Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK-styrelseledamot har begärt utträde - lämnar sin post

Allsvenskan

Christian Snäcke lämnar sin roll som ledamot i AIK Fotboll AB:s styrelse.
Det meddelade i dag Stockholmsklubben på sin hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

AIK meddelade i dag, via sin hemsida, att Christian Snäcke, som tidigare i år blev invald i AIK Fotboll AB:s styrelse, lämnar sin roll i styrelsen med anledning av arbete utomlands och att denne numera inte hinner med arbetet i bolagsstyrelsen.

- Med anledning av jobb utomlands sedan en tid och en insikt av att inte hinna med styrelsearbetet väljer jag att kliva av uppdraget som ledamot i AIK Fotboll AB. Det är ett viktigt uppdrag att som förtroendevald företräda medlemmarna på ett aktivt sätt och närvaro är en förutsättning. Den tiden som jag är i Sverige kommer givetvis läggas på AIK i form av engagemang på läktaren. Där allt började, säger Snäcke till AIK:s hemsida.

ANNONS

- Med flera viktiga lärdomar i bagaget och en sportslig satsning som nog saknar motstycke kan man känna sig (lite) nöjd. AIK Fotboll AB är idag företagstänkande, vilket på sikt kommer skapa förutsättningar. 51%-regeln ligger mig varmt om hjärtat, det är viktigt med medlemmarnas bestämmande. Den viktigaste ingrediensen är engagemanget och närvaron. Krav och öppenhet skapas i forum där alla kan närvara, årsmöten och informationsmöten. Jag tror nog att mitt ibland jobbiga ifrågasättande gjort AIK Fotboll gott. Ibland på gränsen till obstinat har jag ifrågasatt mitt och andras beslut. Kravbilden är viktig och gör oss alla bättre. AIK är viktigt, viktigast. Vi ses på läktaren, fortsätter han.

AIK Fotboll AB:s styrelse består i stället numera av sju ledamöter - ordförande Per Bystedt, Helena Roxtorp, Patrick Englund, Faje Gani, Anders Appell, Marianne Bogle och Eric Ljunggren, som är ordförande i AIK FF.

ANNONS

AIK FF och AIK Fotboll AB hade under förra året styrelser bestående av samma personer, men tidigare i år valdes i stället två styrelser bestående av olika ledamöter.

Publicerad 2018-09-26 kl 10:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto