Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK-talangen: "Trodde inte jag skulle få starta så här mycket"

Allsvenskan

Erik Ring, 19, har tagit en ordinarie plats i AIK. 
Det förväntade han sig inte tidigare i år.
- Jag trodde inte att jag skulle få starta så här mycket, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

AIK-talangen Erik Ring, 19, har under senaste tiden fått stort förtroende i allsvenskan. Efter en tuff vårsäsong med två inhopp har han under senaste tiden växlat upp med fem raka matcher från start när Stockholmslaget radat upp segrar i seriespelet. 

- Det är jättekul att få spela och starta. Jag känner att jag utvecklats av varje match när jag verkligen fått minuter. Jag är jätteglad, det är bara att fortsätta, säger han till Fotbollskanalen.

Ring tycker framför allt att han utvecklat relationerna med övriga spelare på planen.

- När man får spela så pass mycket utvecklar man relationer till andra spelare på planen mer än om man bara hoppar in här och där. Jag har lärt känna andra spelare mer än innan.

Annons

Ring har även visat upp en fin inläggsfot under de senaste matcherna. 

- Jag har försökt utveckla den så mycket som möjligt. Jag hamnar i de situationerna ganska ofta under träning och match. Då utvecklar man det på träningar, samtidigt som vi har lite övningar då och då, där man får träna på det. 

AIK-tränaren Bartosz Grzelak sa tidigare i år att Ring växt in i det ordentligt efter sommaruppehållet och att spelaren skapat en bättre slutprodukt under träning.

Ring menar att det lossnade lite under uppehållet.

- Det var inget så speciellt, men jag hade några träningar, där det gick riktigt bra och då höjs självförtroendet hela tiden. Jag fortsatte bara och då gick det väldigt bra, så till slut fick jag starta, säger han.

Trodde du på att du skulle få spela så här mycket?
- Jag kände alltid att det fanns en chans. Fotboll handlar om marginaler. Det kan bli en skada eller vad som helst. Då gäller det att vara redo. Jag trodde inte att jag skulle få starta så här mycket, men det är kul att jag får göra det nu. 

Annons

Har det alltid varit självklart för dig att du skulle nå hit?
- Jag har alltid trott på mig själv, men när jag kom till AIK i slutet av 2017 hade jag lite problem med skador. Jag kom inte igång och spelade inte hela tiden. Då var det lite kämpigt, men när jag hållit mig skadefri länge har det bara gått framåt. 

Hur är det att vara inne i en guldstrid?
- Det är någonting nytt, men det är jättekul. Jag försöker att inte tänka på det så mycket, då det är ett tag kvar till säsongen ska avgöras. Jag försöker att inte tänka så långt fram. Jag försöker bara tänka på nästa match för att inte sätta onödig press på mig själv.

Under måndagskvällen väntar Degerfors på bortaplan i guldstriden. Ring ser fram emot matchen och menar att det bara är tre poäng som gäller i Värmland.

- Jag är taggad inför matchen. Det känns som hela laget är det också. Vi vet vad vi ska göra, det är bara att åka dit och vinna, säger han. 

Annons
Publicerad 2021-09-27 kl 10:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto