Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK tar in ny assisterande tränare från superettan - Novakovic får ny roll

Allsvenskan

Nebojsa Novakovic lämnar sin roll som assisterande tränare i AIK och får en ny roll.
Samtidigt ansluter Bartosz Grzelak från Frej som ny assisterande.
- Det känns så klart väldigt roligt att gå upp på en högre nivå än jag har varit på, säger Grzelak till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Bartosz Grzelak har sedan 2013 varit manager för IK Frej, som sedan säsongen 2015 spelar i superettan. Nu går AIK ut med att han ansluter till ledarstaben med omedelbar verkan med ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019. Fram till slutet av juni kommer Grzelak dubbelarbeta för både AIK och Frej, där Frej gör sin sista match innan superettans sommaruppehåll mot Gais 25 juni.

- Det känns så klart väldigt roligt att gå upp på en högre nivå än jag har varit på, även om det känns lite vemodigt att lämna Frej efter nio år. Jag kom dit som spelare 2007 och har en nära relation med spelare och ledare där. Men förr eller senare så lämnar man ju en klubb, och det är ändå en bra nivå att gå till. Man går rakt uppåt, inte i sidled eller till någon annan konkurrent. Jag är väldigt glad över att Frej och AIK hittade en överenskommelse där jag kan slutföra de två sista matcherna, det var jäkligt viktigt för mig att avsluta på ett bra sätt, säger Grzelak till Fotbollskanalen.

ANNONS

Grzelak har en bakgrund som spelare i AIK, då han under säsongen 1997 gjorde ett framträdande för A-laget i allsvenskan

- Det min bakgrund i klubben betyder är att jag har en förståelse för vad AIK är. Jag hade Rikard som tränare när jag var i juniorlaget, så vi har känt varandra i 20 år, men utan att vara kompisar på något sätt. Det tror jag är viktigt när man ska jobba så här nära ihop. Så att jag har kännedom om både klubben och tränaren, det är bara en fördel.

I Frej hade du en managerroll och var både tränare och sportchef – nu blir du ”bara” assisterande. Hur ser du på det bytet av roll?
- Jag har tyckt att det har funkat bra att sitta på två roller i en klubb som Frej. I den rollen jag går in i nu är det mer fokus på tränarjobbet. Det kan nog vara rätt nyttigt att bara fokusera på en grej samt att jobba med någon som är så pass erfaren som Rikard är, och att jobba med de andra ledarna som också är väldigt kompetenta. Jag är ju självlärd som tränare, jag gick från spelande assisterande till huvudtränare. Så det ska bli kul att få en lite annan roll och ett annat perspektiv.

ANNONS

Rent intressemässigt från supporterhåll är det även stor skillnad på att vara tränare i Frej och AIK.

- Jag ser på min telefon nu sedan det blev officiellt att det är väldigt många som hör av sig. Det är klart att det är väldigt inspirerande att jobba i en stor klubb och att se hur det funkar. Vi som jobbar för AIK har sedan ett stort ansvar att alltid sätta AIK i första rummet. Det tror jag att supportrarna förväntar sig. Men så har mitt liv fungerat även i Frej, jag satte alltid Frej i första rummet. Det kanske också var därför vi hade lite framgångar med laget också, säger Grzelak.

Samtidigt meddelar AIK att Nebojsa Novakovic, som under en längre tid har varit assisterande tränare i A-laget, nu blir en del av det team som jobbar med U16 och U19-lagen.

- Jag och Nebojsa är som par inne på vårt sjunde år som ledare och vi har haft många utvecklande år tillsammans. Under tiden som jag varit borta från AIK känner jag att vi utvecklats åt olika håll, vilket inte är något ovanligt i denna bransch, och det gör att vi behöver göra en förändring för att vi båda ska kunna nå nya höjder i vårt tränarskap, säger AIK:s huvudtränare Rikard Norling till klubbens hemsida.

ANNONS

Samtidigt är Norling glad över rekryteringen av Grzelak.

- AIK får i Bartosz in en modern tränare med både spets och djup. Det kommer att bli inspirerande för hela tränarteamet att få in honom i vår verksamhet, säger Norling.

Så här säger Novakovic om att lämna A-laget:

- Jag har haft fantastiska år som ledare i A-laget på Karlberg, Råsunda och Friends Arena. Nu blir jag en del av den verksamheten som ska skapa nya spelare till A-laget och jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet för att hjälpa både spelarna och ledarna att nå sina mål i AIK.

Publicerad 2017-06-14 kl 15:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto