Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK värvar supertalang från VSK

Allsvenskan

Daniel Gustavsson från Kungsör har gjort en kometkarriär. Den unge mittfältaren kom till Västerås för fem månader sen. Nu är AIK överens med VSK om att köpa spelaren.

AIK har gjort klart med Västerås SK om supertalangen Daniel Gustavsson. Den unge högermittfältaren, född 1990, har ännu inte skrivit på något kontrakt med storklubben, men verkar positiv till en övergång.
- Jag förutsätter att det går i lås. Förmodligen blir det klart i veckan, säger sportchefen Ola Andersson till FotbollDirekt.se.

Övergången kommer inte äga rum förrän 2009. Gustavsson går fortfarande på gymnasiet och behöver speltid för att utvecklas, enligt Ola Andersson.
- Han kom till Västerås för fem månader sen. Han pendlar dit och har inget körkort. Att gå till Västerås var ett stort kliv. Därför tror vi inte att det skulle bli någon effekt i utvecklingen om han flyttar igen. Han måste få spela matcher. Det vore fel att rycka honom och sen inte låta honom spela.

ANNONS

AIK kommer dock att satsa på högermittfältaren redan under 2008.
- Vi startar en integreringsprocess nu. Han ska komma och vara med på träningarna och sitta med oss på matcherna. Det här är en framtidsinvestering och ett resultat av bra scouting, säger Ola Andersson.

Daniel Gustavsson är bara 17 år, men har redan hunnit spela till sig en plats i division 2. I år har han spelat tio av elva matcher för Västerås. Debuten i andradivisionen kom dock redan 2006. Som spelare passar han bra i AIK:s spelsystem.
? Daniel är en spelare vars egenskaper vi letat efter. Han är snabb, trygg, har en bra högerfot och en bra inläggsteknik, säger Ola Andersson till klubbens hemsida.

Andreas Braw

Publicerad 2008-06-25 kl 11:10
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto