Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Mutumba: "Jag är en av de tio sämsta i allsvenskan"

Foto: SVT

Martin Mutumba

Martin Mutumba låg bakom AIK:s 2-1-mål i segern mot Åtvidaberg och är tvåa i allsvenskans assistliga. Då sågar han sig själv.

- Jag är en ganska medelmåttig spelare, säger han till SVT.

AIK:s Martin Mutumba är en av allsvenskans vassaste dribblers. Så även verbalt. När han intervjuades av SVT efter AIK:s 3-2-seger mot Åtvidaberg på måndagen snirklade han sig förbi frågorna på ett annorlunda sätt. När reporter Chris Härenstam frågade Mutumba om varför han spelar så bra just nu valde 28-åringen att totalsåga sig själv.

– Jag vet inte, jag har bara tur just nu. Jag är en ganska medelmåttig spelare, jag är inte så bra. Jag bara slår bollen och den råkar komma där. Så att jag vet inte, säger Mutumba med allvarlig blick.

Härenstam understryker att Mutumba känns farlig så fort han har bollen. Mutumba ligger tvåa i assistligan efter att ha legat bakom Nabil Bahouis 2-1-mål. Mittfältaren står dock på sig.

– Som jag sa från början, det är bara tur. Jag är inte så bra fotbollsspelare. Jag är en av de tio sämsta, om jag skulle ranka mig i allsvenskan. Jag är överskattad. Jag är bara här för att, jag menar, det är många som gillar mig. Tränaren gillar mig och jag kommer i tid till frukost. Jag gör rätt för mig. Då får man lite tur, nån gång vänder karman.

Publicerad 2013-08-20 kl 10:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons