Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mutumba lämnar Rizespor - fick inte spela: "Utlandet första prioritet"

AIK

Martin Mutumba gjorde inte en enda match för Rizespor.
Nu lämnar han klubben.
Enligt turkisk media utnyttjar inte klubben en köpoption.
- Men det är vi som bryter, säger rådgivaren Nenad Lukic till fotbollskanalen.se.

Foto: Scanpix

I början av november meddelade AIK att Martin Mutumba inte förlänger avtalet som enligt klubben var på väg att löpa ut och då ryktades det om en övergång till Rizespor. Men dagarna gick och den 30 december sa rådgivaren Nenad Lukic ”Vi backade med Rizespor, det kändes fel”. Men bara fyra dagar senare skrev Mutumba ändå på för Rizespor.

Tiden i Turkiet har varit tung och nu uppger Ajans53.com att mittfältaren lämnar klubben. Sajten skriver att parterna gjorde en överenskommelse i november där man hade ett muntligt avtal och att kontraktet skrevs i januari. Dessutom ska Rizespor haft en köpoption som man nu väljer att inte använda.

Annons

- Men Rizespor kan inte göra något utan oss. Det är tillsammans vi tar beslutet, hävdar rådgivaren Nenad Lukic till fotbollskanalen.se.

- Han ska lämna. Vi kan bryta och det ska vi göra eftersom han inte är nöjd med att sitta på läktaren.

Har han någon ny klubb på gång?

- Det finns intresse som vi funderar på. Utlandet är första prioritet.

Martin Mutumba gjorde inte en enda match för Rizespor. Mittfältaren gjorde två framträdanden i reservlaget och i en av dem ska han ha gjort en udda grej. Enligt Ajans53.com ska Mutumba mitt under matchen ha börjat att äta en banan samtidigt som han hade bollen och försökte dribbla en motståndare, förklaringen ska ha varit att han behövde energi.
Publicerad 2014-05-23 kl 12:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto