TV: AIK vände mot Helsingborg efter utvisningen

AIK

AIK vände underläge till vinst med 2—1 (0—1) sedan Helsingborg fått spela med tio man nästan hela andra halvlek.

Om Helsingborg hade ett visst övertag så jämnade spelet ut sig när lagets ene mittback Peter Larsson drog på sig andra varningen och åkte ut.

Det blev även AIK—tränaren Andreas Alm tio minuter före slutet sedan han protesterat vilt efter en frän tackling av Alejandro Bedoya mot Celso Borges.

Alm blev uppvisad på läktaren sedan han sparkat till en skopåse vid avbytarbänken.

- En jätteful kapning, som jag tycker skulle vara rött kort. Men domaren tyckte annat och tog fram det gula. Jag blev förbannad, men nästa gång ska jag sparka i luften, sade Andreas Alm.

Nåväl, i sällskap med två analyserande äldre HIF-supportrar, som erbjöd plats, berättade Alm, fick han en fin avslutning på torsdagskvällen.

Minuterna efter gjorde inbytte Kwame Karikari nämligen 2—1, då hade han varit på planen två minuter.

- Härligt, vi har inte vunnit på Olympia på länge, det här växer vi av.

Alm tillade att "vi är fruktansvärt bra med bollen, ofta går man ner i tempo när man är en mer men vi fortsatte att spela på".

Karikari, ja. Han stod där lite blyg efteråt och njöt av sitt första mål för säsongen:

- Det var en mycket fin cross, jag tog emot bollen med magen och fick in den, sade Karikari.

Då Larsson åkte ut var det nästan fyrtio minuter kvar.

Men AIK fick inte in bollen förrän Celso Borges sköt ett av de läckraste målen på länge i allsvenskan. Han drog till ett inlägg på volley och bollen for rakt upp i nättaket. Utjämnat 1—1 med kvarten kvar.

Efteråt kände han inget av tacklingen från Bedoya, men såg nöjd ut:

- Jag fick en bra träff. Det här var en viktig match att vinna.

Två avslut varav ett på mål var det magra resultatet av AIK:s ansträngningar före pausen.

Ett hårt skott av Celso Borges var nära en kvittering redan då. Men Pär Hansson fick upp en hand och bollen över ribban..

Helsingborg tog ledningen när Emil Krafth nickade in 1—0 inför 11 535 åskådare på Olympia. 18—åringens första allsvenska mål.

Förlusten var Helsingborgs andra för säsongen. Den förra kom hemma mot Mjällby. Då fick laget också spela med tio man.

Även då blev Peter Larsson utvisad efter en onödigt hård tackling på mitten. Nu var Larsson onödigt het mot Henok Goitom i ett rätt ofarligt läge.

Publicerad 2013-06-27 kl 20:53