Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Carlgren om sin utveckling: "Snart vinner jag SM-guld - som mina bröder"

Allsvenskan

Patrik Carlgrens båda bröder har vunnit SM-guld i andra sporter. Nu känner AIK-målvakten att det är hans tur.
- Jag har tagit mitt spel till nästa nivå, säger 23-åringen till CMore.

Under Andreas Alms ledning som tränare i Stockholmsklubben har Carlgren vuxit fram som ett självskrivet förstaval mellan stolparna på Friends Arena. Och han har tackat på bästa sätt för förtroendet. Under den här säsongen har det bara blivit sex insläppta mål, näst minst i hela allsvenskan, och inför söndagens match mot Norrköping har AIK möjlighet att kliva upp som ny tvåa i tabellen.

CMores utsända tar rygg på Carlgren för att resonera kring laget och hans egen utveckling i en tid när det mesta tycks peka uppåt. Carlgren bjuder in på en bilfärd genom huvudstaden, där det vankas både jakt på en matta till hans och sambons nya bostad och ett samtal om mål och drömmar för den strävsamme keepern.

Annons

- Självklart vill man spela i A-landslaget i framtiden och det ska väl komma det också. Så länge jag jobbar hårt och fortsätter att träna målmedvetet så ska det komma, säger Carlgren.

Han tycker sig spela bättre än någonsin under den här säsongen, och pekar ut flera områden där han ser förbättringar. Såväl när det handlar om att använda fötterna som att sätta igång anfallen snabbt eller att bli mer resolut i luftrummet.

- Jag har tagit det till en annan nivå i år, helt enkelt, säger Carlgren till CMore.

Kanske kan genetiken vara en parameter som förklarar framgången. Patrik Carlgren kommer från en idrottsfamilj, där två av hans bröder nått framgång och blivit svenska mästare i innebandy med IBK Falun.

- Jag är den ende brorsan utan SM-guld – men är snart dags för mig också, säger han med ett leende.

Annons
Publicerad 2015-05-10 kl 09:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto