AIK:are ratade Kalmar - nu succé i Norge

PROFFSKOLLEN - På väg bort i somras och nära flytt hem till Sverige. Nu gör den tidigare AIK-spelaren Mattias Moström succé i Norge. Läs allt i veckans proffskoll.

DANMARK

Mikael Nilsson, Bröndby 7/0
Fanns med i startelvan när Bröndby vann med 1-0 mot Lyngby. Hade en jättechans i den första halvleken att ge Bröndby ledningen men fick ingen bra träff i sitt avslut. Spelade hela matchen.

Max von Schlebrügge, Bröndby 1/1
Schlebrügge har opererats och missade Bröndbys hemmaseger med 1-0 mot Lyngby.

Johan Wiland, FC Köpenhamn 11/0, 6 hållna nollor

Wiland var på väg mot säsongens sjunde nolla när han i den sista minuten ställdes öga mot öga med Martin Jörgensen i matchen mot AGF Århus. Bollen låg på straffpunkten och Jörgensen såg inte bara till att förstöra Wilands jakt på ännu en nolla, han förhindrade dessutom en ny trepoängare till FCK, då målet betydde 1-1.

Pierre Bengtsson, FC Köpenhamn 11/0
Bengtsson spelade hela matchen i FCK:s försvar. Stabil insats utan att varken glänsa eller göra bort sig helt.

Peter Larsson, FC Köpenhamn 0/0
Ännu en gång fick Larsson betrakta en hel match från avbytarbänken. Denna gång 1-1-matchen mot Århus.

Rawez Lawan, Nordsjälland 11/0
Lawan fick chansen från start och spelade hela matchen när Nordsjälland vann med 1-0 mot Sönderjyske. Sönderjyske backade hem rejält och Lawan hade tillsammans med sina offensivt lagda lagkamrater svårt att skapa något riktigt konstruktivt. Målet gjordes på en frispark av Mikkel Beckmann.

Andreas Johansson, Odense 11/1
Johansson fanns med på Odenses mittfält under hela matchen mot Köge (seger 2-1). Spelade i 90 minuter men utmärkte sig inte nämnvärt.

Louay Chanko, Ålborg 6/0
Skadeproblem håller Chanko utanför Ålborgs matchtrupp för tillfället.

Dino Avdic, Köge 0/0
Avdic är utanför A-truppen just nu.

Muamet Asanovski, AB Köpenhamn, 1/0
Asanovski missade också segermatchen mot Roskilde (1-0) på grund av skadekänning.

Ken Fagerberg, Viborg 6/2 (Utlånad från Midtjylland)
Viborg spelade 1-1 mot Hobro i helgen. Något mål blev det inte från Fagerbergs sida men tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram hur mycket speltid det blev för svensken.

Valentino Lai, Viborg, 7/0
Lai var uttagen i matchtruppen mot Hobro (1-1) i helgen. Tyvärr har det i skrivande stund inte gå att få fram huruvida Lai medverkade i matchen.

NORGE

Andreas Landgren, Fredrikstad 6/0
Landgren spelade hela matchen när Fredrikstad mötte Sogndal och spelade 2-2. Kom till två bra avslutslägen, varav det sista var ett kraftfullt volleyskott från 30 meters håll i den sista matchminuten. Bollen gick dock en bit utanför målramen. VG var inte alls imponerad av Landgrens insats. 4/10 satte VG i betyg.

Mattias Moström, Molde 22/3
Efter några klena insatser klev Moström fram och var planens bäste spelare när Molde vann med 2-0 borta mot Tromsö. Han var aktiv värre under hela matchen och var ett ständigt hot mot Tromsös försvar. I den 36:e minuten gjorde han en lysande framspelning till Jo Inge Berget som kunde placera in 2-0-målet bakom Marcus Sahlman. 7/10 blev betyget hos VG.

Mattias Andersson, Odd Grenland 7/2
Skadeproblem håller fortfarande Andersson utanför startelvan.

Mikael Dorsin, Rosenborg 24/1
Dorsin var väldigt aktiv och var den som drog med sig laget när Rosenborg började gå på tomgång i den andra halvleken mot Lilleström (seger 5-2). Slog flera fina inlägg som ständigt skapade farligheter offensivt. Byttes ut rejält trött med fyra minuter kvar mot Jon Inge Höiland. 6/10 blev betyget hos VG till slut.

Mikael Lustig, Rosenborg 24/3

Lustig spelade hela matchen i den målrika tillställningen mot Lilleström. Gjorde sitt jobb men inte mer. Täckte bort ett par bra chanser för Lilleström och i den sista minuten grejade han också en assistpoäng, då han spelade fram tvåmålsskytten Morten Moldskred till slutresultatet 5-2.

Rade Prica, Rosenborg 22/15
Femtonde målet för säsongen för Prica men det satt långt inne för svensken mot Lilleström. Mer än en handfull chanser brändes innan han i den 86:e minuten kunde göra 4-2 efter att han blivit helt frispelad ute till höger efter att Lilleströms försvar rämnat fullständigt. 6/10 i betyg av VG.

Daniel Örlund, Rosenborg 24/0, 7 hållna nollor
Örlund blandade och gav rejält när Rosenborg vann med 5-2 mot Lilleström. Gjorde en magnifik dubbelräddning i den 27:e minuten för att sju minuter senare dra på laget en straffspark för Lilleström, sedan han fällt Fredrik Guldbrandsen i straffområdet. Islänningen Stefan Gislason kunde på den efterföljande straffsparken trycka in 1-0.  Lägg därtill ett par missriktade utsparkar och VG fann ingen annan råd än att sätta 4/10 i betyg på den tidigare AIK-burväktaren.

Johan Andersson, Stabaek 16/4
Andersson försökte men hade svårt att lyckas med det han företog sig med när Stabaek vann med 2-0 mot Sarpsborg. Han spelade hela matchen och betygsattes med 5/10 av VG.

Marcus Bergholtz, Stabaek 3/0
Bergholtz har skadekänning och fick avstå spel också mot Sarpsborg.

Pontus Farnerud, Stabaek 23/1
Farnerud var tämligen anonym i den första halvleken mot Sarpsborg (seger 2-0) men inte mer än att han spelade fram Vegar Eggen Hedenstad till 1-0 i den 29:e minuten. I mitten av den andra halvleken blev han liggande efter en hård närkamp men kom till slut upp på benen och kunde slutföra matchen. 5/10 valde VG att sätta i betyg.

Fredrik Björck, Tromsö 21/2
Gjorde en godkänd insats men inte mer mot Molde (förlust 0-2). Räddade ett givet Moldemål, när han ståendes på mållinjen rensade bort bollen i början av den andra halvleken. 5/10 blev betyget hos VG.

Marcus Sahlman, Tromsö 21/0, 7 hållna nollor

Sahlman fick en strulig match på nytt när det blev 0-2 mot Molde på hemmaplan. På det första målet såg han ut att ha kontroll på ett skott efter en hörna men i sista momangen byter bollen riktning när Tromsös försvarare Miika Koppinen försöker rensa undan men får en tå på bollen som gör att den ändrar riktning. I början av den andra halvleken var Sahlman ute och "snurrade bort sig" och det hade varit 3-0 till Molde om inte Fredrik Björck dykt upp som en räddande ängel på mållinjen. 4/10 blev betyget hos VG.

Robin Malmkvist, Tromsö 5/0, 0 hållna nollor
Satt på bänken hela matchen när Tromsö föll med 0-2 mot Molde.

Björn Andersson, Viking Stavanger 18/1
Från startelvan till avbytarbänken utan att få göra ett inhopp. Det var den bistra fotbollsverkligheten i helgen för Andersson när Viking spelade 1-1 hemma mot Haugesund.

Patrik Ingelsten, Viking Stavanger 0/0
Ingelsten är alltjämt skadad och det ser mörkt ut för en comeback denna säsong.

Fredrik Stoor, Vålerengen 13/0

Avstängd efter det röda kortet senast när Vålerengen reste till Bergen för möte med Brann. Vålerengen visade att laget klara sig utmärkt även utan Stoor i laget, då det blev en klar seger med 4-1.

Daniel Arnefjord, Ålesund 22/0
Spelade hela matchen när Ålesund spelade 0-0 mot Start. Förde en tämligen anonym tillvaro förutom i den 71:a minuten, då han dök upp i exakt rätt moment för att avstyra ett skott från Ernest Asante. 5/10 blev betyget hos VG.

Jonas Sandqvist, Ålesund 0/0, 0 hållna nollor

Sandqvist får fortsätta nöta bänk hos Ålesund. 90 nya minuter från bänkplats i helgens 0-0-match mot Start. Tränar för tillfället med Örebro.

FINLAND

Markus Olofsson, IFK Mariehamn 22/0

Olofsson fick chansen från start hemma mot HJK Helsingfors (förlust 0-2) och undgick nesan att bli utbytt. Således 90 minuter in på spelarkontot för Olofsson, som alltjämt får vänta på sitt första mål för säsongen.

ISLAND

Adam Larsson, Keflavik 20/0
Keflavik vann med 2-0 mot Thór. Larsson spelade sin vana trogen hela matchen.

HOLLAND

Rasmus Elm, AZ Alkmaar, 8/6
Elm är fortsatt glödhet i den holländska ligan. Mot VVV Venlo i helgen (seger 3-1) var det Elm som på nytt visade vägen med ett mycket snyggt frisparksmål i den 32:a minuten. Han stod dessutom för en framspelning till ytterligare ett av Alkmaars mål. Elm tilldelades finfina 8/10 i betyg av goal.com.

Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar, 7/2
Wernbloom fortsätter att spela 90 minutersmatcher hos Alkmaar och kunde kvittera ut betyget 6,5/10 efter att ha gjort en stabil insats mot VVV Venlo.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 6/0, 3 hållna nollor

Isaksson kommer till EM-kvalet mot Finland och Holland med en stabil nolla i bagaget. PSV vann med 2-0 mot NEC och Isaksson sattes inte på några hårdare prov. 6/10 blev betyget hos goal.com.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven 8/5
Toivonen hade flera chanser att göra mål för PSV men försatte samtliga. Kom stundtals bort helt ur matchbilden. 6/10 blev betyget hos goal.com.

John Guidetti, Feyenoord 4/2 (Utlånad från Manchester City 0/0)
Guidetti fick återigen chansen från start när Feyenoord mötte Ado den Haag på hemmaplan. Men Guidetti hade ingen större lycka med sig och lämnade planen utan tillverkat mål. Ingen av hans lagkamrater lyckades heller spräcka målnollan denna gång och Ado den Haag vann med klara 3-0. Guidetti spelade hela matchen och noterades för betyget 5,5/10 hos goal.com.

Petter Andersson, Groningen, 8/2
Groningen vann med 1-0 mot Ajax och Andersson fick förtroendet att spela hela matchen på mittfältet. 6,5/10 blev betyget hos goal.com.

Emil Johansson, Groningen, 1/0

Johansson fick än en gång finna sig i att sitta på avbytarbänken utan att få hoppa in.

Viktor Elm, Heerenveen, 7/0

Heerenveen spelade 1-1 mot Vitesse i helgen. Elm spelade hela matchen utan att glänsa. 6/10 i betyg av goal.com.

Samuel Armenteros, Heracles 8/1

Armenteros gjorde på nytt en riktigt bra insats för sitt Heracles. Han spelade fram till lagets första mål och hann också med att dra på sig ett gult kort i den 82:a minuten. Han blev utbytt i den sista matchminuten.

Emir Bajrami, Twente, 5/2

Bajrami fick chansen från start när Twente mötte Excelsior och spelade 2-2. Men något mer än spel i en halvlek blev det inte för den svenske mittfältaren som då blev utbytt. 5,5/10 blev betyget hos goal.com för de 45 minuter han fanns med på planen.

Rasmus Bengtsson, Twente, 1/0

Någon Bengtsson var inte synlig i matchtruppen denna gång heller.

Alexander Gerndt, Utrecht, 6/1
Gerndt spelade från start när NAC Breda vann med 1-0 mot Utrecht. Men han fick en smäll som gjorde att han tvingades byta redan i den 42:a minuten. 6/10 blev betyget till slut för Gerndt.

Johan Mårtensson, Utrecht, 6/1
Första målet i Holland för Mårtensson när han från nära håll tryckte in 2-0 i den 63:e minuten efter att ha fått en snygg framspelning från Jacob Mulenga. Mårtensson spelade hela matchen och gjorde sin bästa insats sedan flytten till Holland. 6/10 i betyg hos goal.com.

Marcus Nilsson, Utrecht, 5/0
Nilsson fick återigen chansen från start trots den bleka insatsen från hans sida senast. Inte heller denna gång var hans insats speciellt övertygande men ingen i laget kom upp i normal standard. 5/10 blev betyget hos goal.com.

Faton Trstena, Fortuna Sittard 1/0

Ingen Trstena i matchtruppen mot Volendaam (förlust 2-3).

BELGIEN

Guillermo Molins, Anderlecht, 0/0
Får fortsätta att vänta på debuten i sin nya klubb, då en skada alltjämt håller honom utanför laget.

Behrang Safari, Anderlecht, 6/0
Safari var tillbaka i startelvan mot Genk och hjälpte laget hålla nollan i 1-0-seger på bortaplan. Anderlecht leder nu belgiska ligan efter nio spelade matcher, en poäng före Gent.

Fredrik Stenman, Club Brügge, 0/0
Stenman är alltjämt skadad och missade också matchen mot Beerschot (oavgjort 1-1)

Michael Almebäck, Club Brügge, 9/0
Almebäck fanns med på planen under hela matchen när Brügge nådde 1-1 borta mot Beerschot och fick därmed släppa över serieledningen till Anderlecht.

Marcus Andreasson, Lierse, 0/0
Ingen Andreasson i matchtruppen heller borta mot Standard Liege (förlust 0-2).

Patrick Amoah, Oud-Heverlee Leuven, 7/1
Amoah fick än en gång finna sig i en plats på avbytarbänken från start när OH mötte Gent på bortaplan. Amoah fick beträda planen med 16 minuter kvar av matchen vid underläge 1-4 men han kunde inte förändra matchutgången nämnvärt och det blev till slut förlust med 1-6.

ENGLAND

Martin Olsson, Blackburn 6/0
Utvisad senast och det gjorde att han fick stå över Blackburns 0-4-förlust mot Manchester City.

Sebastian Larsson, Sunderland 6/2
Larsson visade storform inför det stundande EM-kvalet, då han tillhörde planens absolut främsta spelare när Sunderland spelade 2-2 mot West Bromwich. Efter två tidiga mål från West Brom, reducerade Sunderland genom Nicklas Bendtner i den 24:e minuten och detta på en mycket snygg klack-framspelning från just Larsson. Och strax efter paus borde Sunderland haft ledningen i matchen, då han hittade Wes Brown med en mycket väl avvägd frispark men den rutinerade ex-Manchester United-försvararen blev överrumplad och kunde inte göra något bra av situationen. Larsson fick fina betyget 7/10 av Skysports.

Jonas Olsson, West Bromwich 7/0
Olsson spelade stabilt men inte mer när West Bromwich spelade 2-2 mot Sunderland. Han fick se bollen passera förbi sig på Sebastian Larssons fina frispark som nådde Wes Brown i början av den andra halvleken men Brown var inte alls med på noterna. Det var det enda lilla misstaget man kunde skönja i Olssons stabila insats denna gång. 6/10 av Skysports och omdömet "solid".

Alexander Kacaniklic, Fulham 0/0
Får vänta ett tag till på sin chans i A-lagstruppen.

Samuel Adjei, Newcastle, 0/0
Adjei står också utanför A-truppen just nu.

Ole Söderberg, Newcastle, 0/0, 0 hållna nollor
Ingen Söderberg i Newcastles matchtrupp mot Wolverhampton, trots att Steve Harper saknades och Tim Krul fick vakta målet.

Oscar Jansson, Tottenham 0/0, 0 hållna nollor
Hoppas på en ny utlåning inom kort.

Bojan Djordjic, Blackpool 0/0
Djordjic får alltjämt fortsätta att vänta på debuten för sitt nya lag.

SKOTTLAND

Daniel Majstorovic, Celtic, 6/0
Majstorovic spelade hela matchen borta mot Hearts (förlust 0-2). Men kritiska röster höjdes i skotsk media mot hans insats. Trots det fortsätter han få förtroendet från start och spela i 90 minuter från lagledningen.

Billy Berntsson, Kilmarnock, 0/0
Inför knappt 5000 åskådare hemma på Rugby Park blev det förlust med 1-2 mot St Johnstone för Kilmarnock. Berntsson undgick dock den förlusten, då han inte ens var med i matchtruppen.

ITALIEN

Mikael Antonsson, Bologna, 3/0
Antonsson fick chansen på nytt från start hos Bologna trots den skrala insatsen senast. Men mot Udinese (förlust 0-2) blev det inte spel i mer än 13 minuter innan han tvingades utgå med skadekänning.

Andreas Granqvist, Genoa, 2/0
Genoa reste till Parma och förlorade med 1-3. Granqvist fanns med på Genoas avbytarbänk och blev kvar på densamma under hela matchen.

David Stevic, Genoa 0/0
Stevic är alltjämt utanför Genoas A-lagstrupp.

Albin Ekdal, Cagliari 1/0
Ekdal fick finna sig i att tillbringa hela matchen mot Lecce (förlust 0-2) på avbytarbänken.

Sebastian Eriksson, Cagliari 0/0

Är skadad och får vänta ett tag till på sin säsongsdebut.

Tibor Cica, Cesena 0/0
Cica får avvakta ett tag till innan han blir aktuell för spel hos Cesena.

Carlos Garcia, Juventus 0/0
Garcia står alltjämt på tillväxt hos Juventus. Således ingen plats i truppen när Juventus vann med 2-0 mot Milan.

Zlatan Ibrahimovic, Milan 2/1
Zlatan tillbaka i startelvan igen efter skada och älgjakt när Milan mötte Juventus och förlorade med 0-2. Men någon större insats gjorde inte "Ibra" denna gång. Utsedd till matchens flopp av goal.com och betyget 5,5/10. Omdömet blev: "Den store svensken var fantastisk i veckan men misslyckades att komma i närheten av den insatsen denna gång. Bidrog med väldigt lite framåt, även de gånger han fick bollen".

Joel Ekstrand, Udinese, 2/0
Skadekänning gjorde att Ekstrand var utanför Udineses matchtrupp mot Bologna.

Linus Hallenius, Padova, 0/0 (utlånad från Genoa)
Hallenius har problem med ett knä och missade också helgens match mot Empoli (seger 4-2). Förhoppningen är att han kan spela redan i nästa omgång.

André Möllestam, Lumezzane, 1/0

André Möllestam fick på nytt sitta på bänken när Lumezzane spelade match. Denna gång blev det seger med 2-0 borta mot SPAL.

Jonatan Berg, Taranto, 0/0
Berg alltjämt utanför Tarantos matchtrupp. I helgen blev det 2-0 hemma mot Viareggio. Det ryktas om att Berg är på väg hem till Sverige igen.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, 1/0
Från ingenstans slängdes Wendt in i hetluften när Mönchengladbach förlorade med 0-1 mot Freiburg. Wendt spelade hela matchen. 5/10 i betyg blev betyget hos goal.com.

Marcus Berg, Hamburger SV, 2/0
Berg var tillbaka i Hamburgs matchtrupp i helgen när laget föll med 1-2 mot Schalke 04. Fick hoppa in de sex sista minuterna och hann under den tiden inte göra något bestående intryck.

Per Nilsson, Nürnberg, 0/0
Alltjämt på Nürnbergs skadelista.

Denni Avdic, Werder Bremen, 0/0
Kvar på Werder Bremens skadelista.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 7/3

Rosenberg fick än en gång starta på avbytarbänken för Werder Bremen. Han byttes in en timme in på matchen och fick spela sista halvtimmen. Försökte men förmådde inte skriva in sig i målprotokollet. Det tidiga inhoppet kan dock vara en indikation på att han är på väg mot en plats i startelvan.

Rasmus Jönsson, Wolfsburg 4/0
För andra matchen i följd blev Jönsson utbytt i paus för att tränaren ville ha in mer spets offensivt. Fick bottenbetyg, 3/10 hos goal.com och utsedd till matchens flopp.

Andreas Dahlén, FSV Frankfurt 0/0
Ingen Dahlén i truppen för FSV Frankfurt när laget vann med 3-1 borta mot Alemannia Aachen

Matias Concha, Bochum 0/0
Concha har alltjämt skadekänning och fanns inte med när Bochum vann med 5-3 borta mot Ingolstadt.

Andreas Johansson, Bochum 7/0
Johansson spelade hela matchen mot Ingolstadt men var allt annat än stabil. Fick låga betyget 5/6 av kicker.de.

FRANKRIKE

Kim Källström, Lyon, 8/0
Lyon reste till huvudstaden för möte med Paris SG. Det blev förlust med 0-2 och Källström fick förtroendet hela matchen. I den 19:e minuten hindrade han PSG från att göra mål, då han styrde ett skott från en PSG-spelare i egen stolpe. Offensivt hade dock Källström svårt att prodcuera något konstruktivt. Han fick betyget 5,5/10 av
goal.com och omdömet: "Hans frisparkar och hörnor levererades svagt men var lite förlåten med tanke på det regn av konfetti som östes in över honom på hörnorna. Var ganska anonym på mitten, vilket inte alls är vanligt för honom vid denna tid på säsongen" ansåg goal.com i sitt omdöme.

Petter Hansson, Monaco, 8/0
Monaco såg ut att vara på väg mot sin andra seger för säsongen när laget hade 2-0 i halvtid mot Sedan. Men gästerna gjorde två mål i den andra halvleken och jumbon Monaco fick nöja sig med en poäng. Hansson fanns inte med i matchtruppen.

SPANIEN

Kennedy Bakircioglu, Racing Santander, 1/0
Skadekänning höll Bakircioglu borta från spel också i helgens match mot Rayo Vallecano (oavgjort 1-1).

Henok Goitom, Almeria, 6/1

Almeria har direkt gått till spets i Segunda Division med fyra raka segrar och 14 poäng på de sex inledande matcherna. Trots målet senast fick Goitom hålla till godo med en plats på bänken från start mot Huelva på bortaplan. Dock blev det ett inhopp med nio minuter kvar.

GREKLAND

Markus Jonsson, Panionios, 5/0
Den tidigare AIK och Österförsvararen fortsätter få förtroendet från start hos Panionios. I helgen blev det dock bara spel i en halvlek, då han byttes ut i paus i matchen mot AEK Aten (förlust 0-1).

Olof Mellberg, Olympiakos, 3/1

Mellbergs Olympiakos vann med 2-1 mot serieledande PAOK. Mellberg spelade från start och spelade 90 minuter. Olympiakos är tvåa i grekiska ligan, trots två matcher färre spelade än majoriteten av övriga lag.

TURKIET

Gustav Svensson, Bursaspor, 0/0
Tillbaka på avbytarbänken efter en skadefylld inledning på säsongen. Men där fick han sitta kvar matchtiden ut utan att få hoppa in när Bursaspor vann med klara 4-0 mot Genclerbirligi.

Erkan Zengin, Eskisehirspor, 5/0

Tillbaka i startelvan när Eskisehirspor föll med 0-2 mot Trabzonspor. Zengin fick förtroendet under hela matchen.

Johan Elmander, Galatasaray, 4/1
Galatasaray vann med klara 3-0 borta mot Ankaragucu men trots tre mål framåt av Galatasaray höll sig Elmander borta från målprotokollet. Han byttes så småningom ut i den 83:e minuten.

Labinot Harbuzi, Genclerbirligi, 2/0
Skadekänning höll honom borta från matchtruppen borta mot Bursaspor (förlust 0-4)

Samuel Holmén, Istanbul BB, 5/0
Holmén fortsätter få mycket speltid hos Istanbul. I helgen blev det 90 nya minuter när laget förlorade med 2-4 borta mot Fenerbahce.

Emir Kujovic, Kayserispor, 1/0
Kujovic namn var inte synligt i matchtruppen i 2-2-matchen mot Mersin Idmanyurdu i helgen.

KROATIEN

Walid Atta, Dinamo Zagreb, 0/0
Dinamo Zagreb vann med 2-1 mot Rijeka men någon Atta var inte synlig i uppställningen.

Luka Mijajlevic, Istra 2/0
Istra spelade 0-0 mot Rijeka i förra veckan. Mijajlevic satt med på avbytarbänken och med nio minuter kvar fick han hoppa in. I helgen blev det 1-1 borta mot seriesexan Inter Zapresic. Mijajlevic fick ingen speltid denna gång.

BULGARIEN

Fredrik Risp, Levski Sofia, 2/0

Risp fanns inte med i matchtruppen när Levski Sofia utklassade Lokomotiv Sofia med 4-0.

PORTUGAL

Marcus Pereira, CS Maritimo, 0/0
Utanför matchtruppen när Maritimo spelade 2-2 borta mot Feirense.

SCHWEIZ

Alexander Farnerud, Young Boys 10/3
Farnerud spelade hela matchen när Young Boys vann med 1-0 mot Luzern. Farnerud gjorde en stark insats på lagets mittfält och tog stort ansvar också i det defensiva jobbet. Han fick fina betyget 5,5/6 av sport.ch.

Dusan Djuric, FC Zürich 8/3
FC Zürich fick matchen mot Grasshoppers avbruten i den 77:e minuten efter läktarkravaller bland de 15 000 åskådarna. Precis som i många andra ligor är det i den schweiziska ligan nolltolerans mot bengaler. "Det är kriminella idioter som håller på med bengaler" säger staden Zürich sportdepartements chef Gerold Lauber till fussball.ch. När matchen avbröts ledde Grasshoppers med 2-1. Huruvida resultatet ska räknas eller matchen spelas om är i skrivande stund oklart. Djuric var skadad och undvek vara med om tumultet.

Benjamin Kibebe, Kriens 0/0
Kibebe får alltjämt vänta på debuten för Kriens.

ÖSTERRIKE

Eddie Gustafsson, Salzburg 10/0, 5 hållna nollor
Andra raka uddamålsförlusten för Salzburg i helgen när det blev 2-3 borta mot Austria Wien. Gustafsson hade inte marginalerna med sig heller, då han släppte in ett mål på en minuts stopptid.

Rasmus Lindgren, Salzburg 7/0
Utanför startelvan mot Austria Wien men byttes in med nio minuter kvar. Hann inte förändra matchbilden under sitt korta inhopp.

JAPAN

Fredrik Ljungberg, Shimizu S-Pulse 4/0
Efter en plats mestadels på bänken fick Ljungberg chansen i startelvan mot serietvåan Nagoya. Han spelade 90 minuter i den match som Shimizu vann med 2-0. Shimizu är nu åtta i den japanska ligan med sex omgångar kvar att spela.

AZERBAJDZJAN

John Pelu, FK Revan Baku, 6/2
Pelu gjorde sitt andra mål för säsongen när han gjorde 2-1 för sitt Revan borta mot Qabala i den 35-minuten (seger 3-2). Hur mycket speltid han fick hoppas vi kunna meddela i nästa veckas proffskoll. Fler spelar med svenskanknytning lät också tala om sig i matchen. Samuel Barlay som spelat i Syrianska gjorde 3-1 för Revan och laget fick avsluta matchen med bara tio spelare, efter att Sheriff Suma med ett förflutet i bland annat Åtvidaberg, Gais och Jönköping Södra blivit utvisad med 14 minuter kvar.

IRAN

George Mourad, Mes Kerman, 4/1
Jumbon Mes Kerman hade inte mycket att sätta emot serieledande Tractor Sazi på bortaplan. Tractor vann med 3-1. Något framträdande blev det dock inte för "Mouradona".

USA

Erik Friberg, Seattle 25/1
Tillbaka i startelvan när Seattle tog en ny fin seger med 2-1 borta mot New England. Friberg byttes ut i den 79:e minuten. Seattle är tvåa i sin conference och på väg mot slutspel, sju poäng bakom LA Galaxy

QATAR

Christian Wilhelmsson, Al Ahli, 3/0 (utlånad från Al Hilal i Saudiarabien)
Ny förlust för "Chippen" och hans AL Ahli när Al Sadd blev för svårt på bortaplan. Wilhelmsson spelade hela matchen. Al Ahli är sist i ligan efter de tre första omgångarna.