Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK:s nyförvärv jämför sig med Dzeko - siktar på att ösa in mål

Allsvenskan

SOLNA. Sulejman Krpic, 26, vill bli en målspruta i AIK och för Fotbollskanalen jämför han sig själv med bosniske anfallsstjärnan Edin Dzeko.
- Jag ska visa vad fan jag går för, säger Krpic.

4:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Han har tidigare spelat i den kroatiska storklubben Dinamo Zagreb och den här säsongen leder han den bosniska ligans skytteliga på elva gjorda mål för tabellsexan Sloboda Tuzla. Nu har Sulejman Krpic skrivit på ett treårskontrakt med AIK.

- Jag är väldigt lycklig och glad. Det är en väldigt bra klubb i Sverige. Så det känns väldigt bra, säger anfallaren.

Varför AIK och hur länge har du känt till intresset?
- Jag hade några erbjudanden från andra klubbar. Men totalt sett kändes det här som det bästa alternativet för mig. Redan för ett tag sedan fick jag höra att de hade frågat om mig, så jag visste att det fanns intresse redan för ett tag sedan.

ANNONS

- De såg en potential i mig, antagligen för att jag spelade för ett mittenlag i Bosnien men ändå gjorde en massa viktiga mål. Alla vet att jag är en otrolig kämpe, en fajter som alltid ger allt för den klubb jag spela för. Jag hoppas att det ska bli ömsesidig nytta både för AIK och för mig.

- Jag själv anser att jag spelar lite som Edin Dzeko (anfallare i Serie A-klubben Roma och bosniska landslaget).

Du ser tuff och hård ut, är du så på planen också?
- Jag älskar att träna. Ju mer jag tränar och ju bättre jag spelar, desto nöjdare blir förhoppningsvis alla supportrar. Ju nöjdare de blir, desto hårdare jobbar jag. Från träningen ska jag inte bli 100 procent bättre, utan 300 procent bättre, till match. Det är så jag är som människa, det är därför jag kommer hit. Jag kommer inte hit på semester och för att gå runt på planen, jag ska verkligen visa vad fan jag går för.

ANNONS

Krpic kallas för "Killer", ett smeknamn som han fick i Kroatien.

- Sportdirektören i Dinamo Zagreb kallade mig för det för den jag var på planen. Det fanns inga undanflykter, är man på planen är det krig. Det var därför jag fick det smeknamnet.

AIK-anfallaren kan inte prata engelska och har därför hjälp av en tolk när Fotbollskanalen intervjuar honom i samband med fredagens presskonferens, men han har som ambition att lära sig både engelska och svenska framöver. Bosniern säger sig också vara beredd på att mötas av en annorlunda kultur i Sverige.

- Jag har varit här i några dagar, och vädret är inte så farligt som jag kanske trodde. Men kulturmässigt är det en stor skillnad, det märks. Det är något jag måste vänja mig vid att leva med.

Krpic är beredd på ett högre tempo i allsvenskan jämfört med den bosniska ligan.

ANNONS

- Det känns som att tempot är mycket högre här, att man jobbar hårdare än i den ligan som jag kommer ifrån. Det är det jag vill, jag är inte rädd för att det är högt tempo, jag vill att det ska vara det så att jag kan ge mitt yttersta.

Vad har du för kraven på dig själv i AIK?
- För det första ska jag anpassa mig till laget och klubben så fort som möjligt. När jag har gjort det hoppas jag verkligen på att göra en jävla massa mål, för det är därför de har värvat mig. Men det är klart att det är en del av en helhet. Jag måste kunna fokusera och leva som en idrottsman. Hela livet runt fotbollen är också väldigt viktig. 

Enligt Aftonbladet står Krpic åtalad för misshandel i sitt hemland Bosnien.

Se en tv-intervju med Krpic i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-04 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto