Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK:s tränarteam komplett - doldis blir assisterande

Allsvenskan

Förra veckan blev det känt att Andreas Alm kommer assistera tränaren Mikael Stahre i AIK. Nu är det klart att doldisen Christer Swärd kliver in i samma roll som Alm.

59-årige Swärd kommer närmast från Svenska Fotbollförbundet där han arbetat som instruktör och talangutvecklare i Värmland och Västergötland. Swärd har tidigare tränat olika lag mellan division 4 och 1. Sedan mitten av 90-talet har han jobbat som talangutvecklare.

- När Mikael Stahre ringde mig och beskrev min roll i teamet blev jag såväl nyfiken som glad. Dels för att få jobba i en toppklubb som AIK, dels för att Micke vill nyttja den erfarenhet jag fått genom mitt arbete på Svenska Fotbollförbundet, säger Christer Swärd till aikfotboll.se.

- Vi har sökt spetskompetens inom de områden som respektive funktion ska ansvara för i AIK:s tränarteam, nu har vi personerna på plats och jag känner stor tillfredställe i det. Nu går vi in i planeringsfas för att vara maximalt förberedda och synkade när spelarna kommer i januari, säger sportchefen Björn Wesström.

Annons
Publicerad 2008-12-01 kl 17:39

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto