Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK:s VD om publikraset: "Färre än sålda årskort"

Allsvenskan

9 818 fanns på plats på Råsunda när AIK mötte Brommapojkarna på söndagen. Långt under de "normala" siffror på över 12 000 som brukar se AIK:s matcher. VD:n Annela Yderberg ser flera bidragande faktorer.

- Givetvis spelar det in att det inte har gått bra för laget. Och sedan började vi säsongen i mars och matcherna spelas på olika tidpunkter. Dessutom är det fortfarande något av en semesterperiod, säger Yderberg till FotbollDirekt.se.

Hon vill inte gå in på hur mycket AIK tappar ekonomiskt på den skrala publiksiffran mot BP.
- Vi kommunicerar aldrig vad vi har budgeterat med för snitt. På torsdag kommer vi att lämna en rapport och där kommer det att ges lite svar, även om just det kanske inte finns med där.

- Men publiksiffran var lägre än vad vi har sålt antal i årskort, så det är ett avsevärt tapp. Men vi har sett rent allmänt att publikintresset har gått ned den senaste tiden och det är fortfarande semestertider som sagt.

ANNONS

AIK har ett publiksnitt på hemmaplan på 13 032 åskådare, vilket är bäst i allsvenskan men dessa siffror hålls till stor del uppe av derbyt mot Djurgården.

Ni fick ju klämma in en match mot Rosenborg och spelar snart mot Levski Sofia i Europa League. Tror du publiken kan vara lite mätta och det har blivit lite för mycket matcher?

- Nej det tror jag inte. Däremot tror jag som sagt att det sportsliga resultatet har viss inverkan. Vi fick ju ingen bra start på säsongen och det är som sagt många faktorer som spelar in.

Publicerad 2010-08-09 kl 15:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto