Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åkeby: "Bra att Hammarby och Örgryte tar plats"

GIF Sundsvall är uppe som tvåa i Superettan för tillfället och har bara en förlust på de sju första matcherna. Tränaren Sören Åkeby gillar läget.

- Vår målsättning är att bli bättre än förra året. Jag har inget emot om all press ligger på Hammarby Örgryte. De får gärna ta plats och vi är gärna underdogs. Inte mig emot, säger Åkeby till FotbollDirekt.se.

Den tidigare mästartränaren från Djurgården har börjat styra upp saker och ting på bästa sätt hos medelpadingarna men säger också att det fortfarande finns mycket att göra.
- Vi har ett mål att bli bättre i vårt försvarsspel. Vi har släppt in tio mål, vilket är väldigt många och vi tittar mycket på vad vi gör för misstag, säger Åkeby.

- Men det har bara gått sju omgångar än och vi jobbar vidare med vår målsättning och sätter inte några högre mål än så, säger Åkeby på frågan om han ser sig själv som en allsvensk tränare i Sundsvall nästa säsong.

Syrianska krossades med 5-2 på söndagen efter att islänningen Ari Skulason stått för tre mål och gjort totalt fyra på fem matcher.
Får ni behålla honom säsongen ut?
- Det återstår att se men förhoppningen är att han kan spela ut sitt kontrakt. Vi har tappat flera bra spelare och det är något man får vara beredd på. Vi jobbar hela tiden med att sälja spelare och rekrytera nya.

Just nu stängs det allsvenska Norrlandsfönstret i Gävle men förhoppningen är att Sundsvall snart är den nordligaste föreningen.
- Det är jätteviktigt för svensk fotboll att vi kan ta oss upp och att Norrlandsfotbollen får leva. Jag har aldrig varit någon förespråkare av  konstgräs men jag är inte sämre än att jag kan inse att vi inte kan spela på såna här skitplaner som vi fått göra det här året. Det är inte lätt att bjuda på bra fotboll som borta mot Ljungskile när underlaget inte tillåter det.  

- Jag vill bestämt hävda att publiken kommer tillbaka när det spelas bra fotboll igen på bra planer. Det är ett måste för svensk fotboll att anlägga konstgräsplaner så mycket det bra går. Det står jag får.

Publicerad 2010-05-17 kl 14:49
Annons
Annons
Annons