Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Åkeby klar för Sundsvall - Hansen sparkas

Allsvenskan

Per Joar Hansen sparkas med omedelbar verkan.Ersätter gör kompisen Sören Åkeby.

- Jag känner ju Per Joar bra och det är jävligt tragiskt. Men det är så i den här branschen och det vet vi om, säger Åkeby till FotbollDirekt.se.

Sundsvall har inte vunnit på de åtta senaste matcherna och ligger näst sist i allsvenskan. Då fick klubbledningen nog - tränarna Per-Joar Hansen och Mika Sankala åker ut. Och Sören Åkeby får avbryta sin semester.

- Så är det som fotbollstränare utan jobb. Jag hade inte tänkt någonting för det här året, det var nästa år. Jag hade tänkt ta en längre semester nu än vad man brukar ha, men det blev ändrade planer och jag ser fram emot det.

Med sex omgångar kvar ligger jumbon Norrköping bara tre poäng ner. Samtidigt finns Gefle och Ljungskile inom fyra poäng.

ANNONS

- Vi ska gå in i det här med hull och hår, vi ska jobba stenhårt. Vi har definitivt chansen att klara det.

- Vi möter tre lag som ligger i mitten på bortaplan och tre lag som ligger på nedre halvan på hemmaplan. Man har allt i egen hand och då ska man klara sig i allsvenskan.

Första matchen blir på söndag - mot Djurgården. Åkeby lämnade klubben 2003 efter en några succéfyllda år som tränare - bland annat två SM-guld. Mycket har ändrats hos blåränderna sedan dess. Och det blir inga konstigheter att möta sin gamla klubb.

- Som fotbollstränare kan man inte tänka så. Jag hade fantastiska år i Djurgården, det glömmer jag inte. Men folk tror att man är hur jävla bra som helst som tränare, och det är klart man tillför lite. Men det är spelarmaterialet som vinner, det ska man ha klart för sig.

Har Sundsvall det materialet som krävs?

ANNONS

- Jag tycker definitivt att förutsättningarna finns. De har många nya spelare, men jag känner igen de flesta. Hade jag trott att det var omöjligt hade jag aldrig tagit jobbet.

Kristoffer Ruckemann

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-02 kl 10:41
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto