Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
43v

Åklagaren bekräftar: Ytterligare utredning kring MFF-spelaren

Foto: Bildbyrån

Under måndagen kom uppgifter om att den sexualbrottsmisstänkte spelaren i Malmö FF misstänkts för fler brott. Nu bekräftar åklagaren Rikard Darell att det finns ytterligare en utredning.
"Vilket stadium utredningen befinner sig i eller vilken styrka misstanken har är inget jag kan uttala mig om", säger Darell på Åklagarmyndighetens hemsida.

Under måndagen kom Sydsvenskan med nya uppgifter om den Malmö FF-spelare som sedan tidigare är misstänkt för två fall av sexuellt utnyttjande av barn. Tidningen skrev att spelaren misstänks för att ha tagit kontakt med en flicka under 15 år, i sexuellt syfte, och att det ska ha hänt under perioden 1 mars 2016 till 10 juli 2017.

- Jag har inte mer information än det som har stått i media. Det jag gör nu är att försöka söka information ifrån källan för att se vad det är som har hänt och om man kan få det bekräftat. Egentligen har jag inga kommentarer innan jag har den informationen, sa MFF-vd:n Niclas Carlnén till Fotbollskanalen efter uppgifterna.

Det här var ny information för er också? 
- Ja. Helt nytt, inget som vi har känt till.

Nu bekräftar åklagaren Rikard Darell, på Åklagarmyndighetens hemsida, att "ett målsägarbiträde på han begäran förordnades i december 2017 för en flicka om brottsmisstanken kontakt med barn i sexuellt syfte."

Åklagarmyndigheten skriver också att spelaren inte delgetts någon misstanke om brott kring detta.

- Vilket stadium utredningen befinner sig i eller vilken styrka misstanken har är inget jag kan uttala mig om med hänvisning till att förundersökningssekretess råder, säger Rikard Darell.

Spelaren tränade med resten av laget under tisdagen.

MFF kom under tisdagsmorgonen med en kort uppdatering angående Sydsvenskans uppgifter. Via Twitter skrev klubben:

"Vid samtal med försvarsadvokat har vi fått information om att inga nya misstankar har delgivits den sedan tidigare brottsmisstänkte spelaren. MFF söker fortsatt ytterligare information i ärendet."

Publicerad 2018-01-16 kl 11:20
Annons
Annons
Annons