Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Aktar sig för Häcken: 'Bra lag - inget snack''

Örebro en guldfavorit som har misslyckats - istället har Häcken blivit en outsider som ÖSK:s lagkapten aktar sig för: ''Ett bra lag, inget snack. De har gjort bra ifrån sig i Europa, det blir jättetufft.

ÖREBRO

Preliminär startelva: John Alvbåge - Tommy Wirtanen, Magnus Wikström, Patrik Haginge, Samuel Wowoah - Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic, Paulinho - Valdet Rama, Robin Staf, Markus Astvald.

Skador/avstängningar:
Andreas Haddad, William Atashkadeh, Patrik Anttonen (s).

Han är formstarkast:
Valdet Rama. Var stundtals riktigt het mot Gefle i förra omgången. Livsfarlig när han bryter inåt i banan och söker avslut. Om han vill - en riktig matchvinnare - en klasspelare.

Värt att notera:
Två raka segrar och en ny spännande mittback på plats i isländske Eid Aaron Sigurbjörnsson - spelar han direkt - om han hinner blir spelklar? Dessutom - till sist har klubbens störste stjärna - Nordin Gerzic skrivit på ett nytt kontrakt - lättnad och arbetsro för ÖSK.

Citat från Örebro:

- Det har känts bra att komma i från en seger till så att säga. Så nej vi har kunnat trampa på bra inga större orosmoln, säger Örebros lagkapten Magnus Wikström till FotbollDirekt.se.

Hur kändes matchen senast mot Gefle?

- Nej det var en tuff match uppe i Gävle. De ville verkligen vinna som vi, så det var en match med mycket kamp och så vidare, så det var skönt att gå segrande ur striden.

- Vi hade bra försvarsspel, vi jobbade tillbaka bollen snabbt efter att vi hade förlorat den och så vidare. Det var ett snäpp bättre än tidigare. Det var väl något vi hade snackat om också. Sen var det skönt att hålla nollan.

Är det något du känner att ni måste förändra mot Häcken?
- Nej men det blir väl en annan match när vi möter Häcken. Det är ett annat motstånd. Vi försöker spela rätt så lika, både vi och Häcken. Så jag tror det kan bli en kul match att kolla på, jag hoppas att vi drar längsta strået.

- Det är ett bra lag, det är inget snack om det. De har gjort bra ifrån sig i Europa med, så det blir jättetufft. Vi vann borta mot Häcken med 1-0 och det var en jämn match.

HÄCKEN

Preliminär startelva: Christoffer Källqvist - David Frölund, Mattias Östberg, Tom Söderberg, Kari Arkivuo - Jonas Bjurström, Dioh Williams, Peter Nyström - John Chibuike, Mathias Ranégie, René Makondele.

Skador/avstängningar:
Emil Wahlström, Björn Anklev (s).

Han är formstarkast: John Chibuike. Igen. Tvåmålsskytt senast när laget krossade Syrianska med 4-0. Snabb och teknisk och visar att han även är en pålitlig målskytt.

Värt att notera:
Ser mer och mer ut som en outsider i toppen - gjort flest mål i serien och slog nyligen portugisiska toppklubben Nacional i Europa League. Men inte nog med det - nyligen lade Häcken beslag på Bayern Munchen talangen Oscar Lewicki.

Till sist; Jonas Henriksson lär inte starta - trots att han gjorde sina första hela match i och med Nacional senast. Häcken aktar sig - enligt uppgifter - för att spela Henriksson två matcher i rad med den magskada mittfältaren så länge dragits med.

Citat från Häcken:

Hur känns läget i laget efter veckan med Europa League-spel?

- Det känns bara bra. Vi gjorde en bra match hemma mot Nacional nu, det känns tråkigt att vara ur, men samtidigt spelade vi bra när vi väl kom i gång, säger Häckens Mattias Östberg till FotbollDirekt.se.

Senaste matchen mot Syrianska?

- Nej men det var väl välförtjänt med 4-0. Vi har bra flyt i laget och med spelet, så det känns bra i sin helhet.

- Både försvarsspelet, framförallt det fungerade bra i första halvlek. Vi vet att vi alltid gör mål, så håller vi tätt så... Vi kommer alltid att skapa chanser. Vi har väldigt bra spelare framåt också. Både offensiven och defensiven kändes bra på slutet.

Blir det några ändringar mot Örebro?
- Nej det är ganska små ändringar man gör inför varje match. Vi har inte riktigt fått igenom det än. Vi vet hur Örebro fungerar. Vi försöker spela vårt spel. Vi har bra grundspel.

- Det är ett bra lag, med många bra spelare. Det har inte riktigt funkat för dom i år. De har väl inte fått ur max i sitt lag. Hoppas bara inte att Örebro får flyt mot oss. Det är ett bra lag som vi har full respekt för. Örebro skulle väl tillhöra toppen, från början av säsongen?

Rasmus Björe - Ola Gustavsson

Publicerad 2011-08-06 kl 21:28
Annons
Annons
Annons